Miguel Angel Lopez nosi vzdevek Superman ne zaradi kolesarskih presežkov, temveč zato, ker je kot 15-letnik pregnal dva roparja, ki sta mu želela ukrasti največje bogastvo – kolo. Pri tem je bil Kolumbijec zaboden v stegno, a je kljub rani ubranil svoje kolo, s čimer je takoj zaslovel v domačih krajih in postal
Miguel Angel Lopez nosi vzdevek Superman ne zaradi kolesarskih presežkov, temveč zato, ker je kot 15-letnik pregnal dva roparja, ki sta mu želela ukrasti največje bogastvo – kolo. Pri tem je bil Kolumbijec zaboden v stegno, a je kljub rani ubranil svoje kolo, s čimer je takoj zaslovel v domačih krajih in postal "Superman". Foto: ASO/Photogomezsport/Tim De Waele

Kolumbijec Miguel Angel Lopez je v velikem slogu dobil kraljevsko etapo La Vuelte 21, ko je v okviru 18. etape bil prvi na cilju na vrhu Gamoniteira. Pred zaključkom v Galiciji je delovalo, da je zmaga oddana Primožu Rogliču (Jumbo Visma), medtem ko bo domači Movistar zasedel preostali dve mesti na končnem zmagovalnem odru.

Po veliki zmagi usoden predzadnji dan

A predzadnja, 20. etapa se je izkazala za resnično zahrbtno in največjo ceno je plačal do takrat skupno tretjeuvrščeni Lopez. Slabih 60 km pred ciljem je izgubil stik s skupinico vodilnih kolesarjev, med katerimi je bil ob Rogliču tudi njegov ekipni kolega Enric Mas ter četrtouvrščeni Jack Haig (Bahrain Victorious).

Dve plati zgodbe: komu verjeti?

Posnetek, ki ga je ujel navijač med pregovarjanjem Lopeza s športnim direktorjem Patxi Villo, pri čemer ni manjkalo ostrih besed. Foto: Twitter
Posnetek, ki ga je ujel navijač med pregovarjanjem Lopeza s športnim direktorjem Patxi Villo, pri čemer ni manjkalo ostrih besed. Foto: Twitter

Nato se zgodbe razlikujejo: po izjavah žene in tasta naj bi vodstvo španske ekipe ukazalo Lopezu, naj ne zakrpa luknje in ne priključi vodilnim, zaradi česar je posledično izgubljal skupno tretje mesto. Na drugi strani je vrhovni vodja Movistarja Eusebio Unzue, ki vodi ekipo iz Pamplone vse od leta 1980, dejal, da ne ve, zakaj Kolumbijec ni zmogel pokriti majhnega zaostanka. Ko pa je zaostanek narasel na pol minute, pa so mu res svetovali, naj počaka sotekmovalca J. J. Rojasa, ki je bil dobro minuto za njim.

Sorodna novica Miguel Angel Lopez

Superman Lopez se je nato ustavil in sporekel z direktorjem Patxi Villo, sprva nadaljeval, a nato dokončno odstopil. Vse do poznega večera je vladala zmeda, kje sploh je 27-letnik iz Pesce. Nato so opolnoči objavili posnetek, v katerem je Lopez obžaloval odstop, vseeno pa ga po koncu La Vuelte 21 v Santiagu de Composteli ni bilo na zaključni večerji Movistarja.

Nazaj k Vinokurovu in Kazahom

Sorodna novica Jumbo kot dobro naoljen stroj skrbel za kapetana Rogliča

Zdaj je najstarejša ekipa svetovne serije objavila, da se s 1. oktobrom razhajajo z Lopezom, ki je sicer tik pred začetkom letošnje Dirke po Španiji podpisal dvoletno podaljšanje pogodbe z Movistarjem. A samovoljni odstop je bil preveč za vpletene in zdaj ima Lopez proste roke. Kolesarski mediji že vse od konca La Vuelte 21 poročajo, da se bo vrnil k Astani, za katero je predtem vozil kar šest sezon.

Po potrditvi, da pri kazahstanski ekipi vajeti znova prevzema alfa in omega Aleksander Vinokurov, ki je medtem po notranjih trenjih za nekaj časa izgubil glavno besedo in za nekaj mesecev celo mesto v lastni ekipi, dvomov ni bilo več. Z novo sezono se Superman Lopez vrača k Astani.