Trajan Langdon je ob J. R. Holdnu že vrsto let nosilec CSKA-ja. Letos ima povprečje le 9 točk na tekmo. Foto: Reuters
Trajan Langdon je ob J. R. Holdnu že vrsto let nosilec CSKA-ja. Letos ima povprečje le 9 točk na tekmo. Foto: Reuters
Brez gibljivega Saše Kauna pod obročema zeva velika vrzel. Foto: Reuters
Sašo Ožbolt in Viktor Hrijapa
Viktor Hrijapa je bil lani razglašen za najboljšega obrambnega igralca Evrolige. Foto: Reuters

Uvodni trije porazi so dodobra dvignili pritisk novemu trenerju Dušku Vujoševiću, ki je vzroke našel tudi v "neprofesionalnem odnosu". To kaže, da "Dule" le nima take avtoritete kot na klopi Partizana, kjer je zlahka krotil svoje "mulce", zdaj pa v velikem klubu z mnogimi zvezdniki vsaj za zdaj ne more vzpostaviti želenega odnosa.

"Ne 'klapa'. Ni neke povezanosti niti vzdušja. Težko je razložiti, vendar na to vpliva ogromno dejavnikov. Kriv ni noben, krivi smo vsi. Od igralcev do trenerja in do uprave," je v intervjuju za MMC priznal Matjaž Smodiš, ki tudi ne najde prave forme.

Brez Kauna in Šiškauskasa, a s Hrijapo
Moskovčani imajo težave tudi s poškodbami. Tri mesece bo odsoten prvi center Saša Kaun, do konca novembra pa tudi nekdanji MVP Evrolige Ramunas Šiškauskas. Proti Olimpiji naj bi se vrnil lani najboljši obrambni igralec Evrolige Viktor Hrijapa, ki na prvih treh tekmah ni igral.

Novinca ostrostrelec Gordon in orjak Marjanović
Pred začetkom sezone je bilo v Moskvi vse videti idilično. Vodstvu kluba je po dolgih pogovorih le uspelo prepričati Vujoševića, da po devetih letih zapusti Beograd in se preseli v Moskvo. Črnogorski selektor ni koreniteje posegel v zasedbo, ki se je na zaključni turnir Evrolige uvrstila vselej v zadnjih osmih sezonah. Odšli so Zoran Planinić, Victor Keyru in Anton Ponkrašov, prišla pa izvrstni strelec Jamont Gordon (prej Cibona) in orjak, 222 centimetrov visoki center Hemofarma Boban Marjanović.

Manj točk dosega le Partizan
V štartni peterki tekmo začenjajo J. R. Holden, Gordon, Trajan Langdon, Smodiš in Marjanović, ki ima na centrskem položaju edino pravo alternativo v Dmitriju Sokolovu. Občutnejšo minutažo ima še Andrej Voroncevič, luknje pa krpata Sergej Bikov in Aleksej Šved. Ključ do uspeha bo v obrambi, kjer bo še posebej treba paziti na "snajperja" Langdona in Gordona ter mete izza črte. Čeprav Smodiš vidi CSKA-jevo pomankljivost predvsem v obrambi, pa škriplje tudi v napadu, saj Moskovčani v povprečju dosegajo le 63 točk na tekmo. Manj jih v Evroligi dosega le Partizan. Prva v tej kategoriji je prav Union Olimpija (85), a je potrebno upoštevati, da je proti Efesu Pilsnu in Panathinakosu igrala podaljške. Poraz v Valencii z 82:57 je bil najhujši za Moskovčane v zadnjih 13 letih.