Ekipa, ki bo na Poljskem skušala uresničiti visoke ambicije. Foto: MMC RTV SLO
Ekipa, ki bo na Poljskem skušala uresničiti visoke ambicije. Foto: MMC RTV SLO

Kot zadnji se ji je iz poletne lige v ZDA pridružil še Goran Dragič, tako da se pod strogo taktirko Jadranka Nikolića - Lokija v pripravah za evropsko prvenstvo poti vsa petnajsterica. Pa ta ne bo edina, svoj program si želi oddelati celo direktor reprezentance Mario Kraljevič. Nikolić, ki je vse od leta 1987 do lani sodeloval s srbsko reprezentanco, je po pričakovanjih organiziral peklenski uvodni del priprav. Po 40-minutnem ogrevanju sledi pravo nabiranje kondicije. Po prilagojenem programu trenira le kapetan Matjaž Smodiš, ki je bil v letošnji sezoni večkrat poškodovan.

Ponosen zlasti na primere tipa Tarlać
"Medalj, ki jih je osvojila jugoslovanska reprezentanca, je veliko. A to niso moje medalje, osvojili so jih košarkarji. Sam sem bolj ponosen na dosežke igralcev, ki sem jim pomagal po težkih poškodbah. Takšen primer je denimo Tarlać," razlaga Nikolić.

Z Zdovcem postajata nerazdružljiva
Vprašanju, kdo se je priprav nekdanje reprezentance udeleževal najbolje pripravljen, je sledil hiter in jasen odgovor: "To je bil zagotovo Jure Zdovc." Zdajšnji reprezentančni selektor je Nikolića tudi pripeljal v strokovni štab, sodeloval bo še s košarkarji Uniona Olimpije, kjer je Zdovc glavni trener.

Vujačiča povsod spremlja prijatelj Nikola
"Na Rogli ima vsak svojo sobo. Za mene v bistvu ni razlike. Imaš več miru, če ga pa nočeš, lahko delaš kar hočeš, ne da bi motil svojega cimra," je odločitev Košarkarske zveze Slovenije, da so košarkarji nastanjeni vsak v svoji sobi, komentiral Jaka Lakovič. Prvi teden letošnjih priprav so reprezentanti lahko s seboj pripeljali svoje lepše polovice in prijatelje. To so izkoristili Erazem Lorbek, brata Udrih in Saša Vujačič, ki ga spremlja prijatelj Nikola iz Los Angelesa.