Erazem Lorbek je po mnenju Jureta Zdovca najboljši igralec prvenstva. Foto: EPA
Erazem Lorbek je po mnenju Jureta Zdovca najboljši igralec prvenstva. Foto: EPA

100% Slovenc ;) 200% ponosen :D

Uporabnik Roxon

Zdovc, vsi skeptiki so utišani, kapo dol.

Uporabnik jugador
Jure Zdovc
Fenomenalni Jure Zdovc je slovenske košarkarje popeljal do prvega polfinala v zgodovini Slovenije. Foto: EPA

Selektorjevo vodilo na tekmi s Hrvaško, ki je vodila že s 15 točkami razlike, je bilo, da morajo njegovi varovanci čakati na svojo priložnost. "Hrvati enostavno niso zdržali, začeli so igrati individualno, ko so začutili, da jim gre voda v igro in ko smo mi začutili, da jih lahko premagamo, so počepnili."


Fantje, glave gor!

Neverjetna zmaga je le potrdila dobro delo celotne slovenske delegacije, ki ima odprte vse možnosti. "Kljub vsem poškodbam sem zadržal visoke cilje, da bi igralci v to verjeli. Na koncu smo brez zadnje, nepomembne trojke, prejeli 15 točk. Jaz take obrambe na EP-jih ne pomnim," je dejal selektor, ki je med polčasom izredno motiviral svoje igralce. "Ko so prišli v garderobo, so bili vsi poklapani, jaz pa sem jim dejal, da morajo dvigniti glave, saj se prava tekma šele začenja. Imeli smo tudi polno dvorano Slovencev! Bodrili smo se in verjeli v našo zmago."

Igralci ničesar ne prepuščajo naključju
Zdovc je podobno doživljal tudi kot igralec, čeprav meni, da so bili takrat drugačni časi. "Ti fantje so neverjetno osredotočeni, živijo za to prvenstvo, česa tekaga še nisem videl. Ničesar ne prepuščajo slučaju, vse jih zanima, vse hočejo vedeti. Imamo tudi odličen strokovni štab, Tomo Mahorič je zame eden najboljših evropskih trenerjev. To so vse razlogi za uspehe."

Erazem najboljši igralec prvenstva
27 točk in 8 skokov. To je statistika neverjetnega Erazma Lorbka, ki je navdušil vso Slovenijo. "Erazem je brez dvoma najboljši igralec tega prvenstva. Skoraj neverjetno je, da lahko vse tekme odigra na takem nivoju in s tako minutažo, pa to ne le v napadu, izjemno delo opravi tudi v obrambi. Upam, da bo nadaljeval s takim ritmom do konca prvenstva."

Srbi v boljšem položaju
Že v soboto Slovenijo čaka nova pomembna tekma, ki se bo začela ob 21. uri. Nasprotnik pa še enkrat na tem prvenstu Srbija: "Oni so v boljšem položaju kot v Varšavi, saj so spočiti in so se tako lažje pripravili na nas. Vseeno gre tu za eno tekmo, na kateri moramo Evropi pokazati, da zmaga proti Hrvaški ni bila slučajna, obenem pa imamo tudi obveznosti do sebe in vseh Slovencev."

Iz Katovic

100% Slovenc ;) 200% ponosen :D

Uporabnik Roxon

Zdovc, vsi skeptiki so utišani, kapo dol.

Uporabnik jugador