Ramunas Butautas kljub slabim igram v prvem delu tekmovanja verjame v svoje varovance. Foto: EPA
Ramunas Butautas kljub slabim igram v prvem delu tekmovanja verjame v svoje varovance. Foto: EPA

Slovenija ima veliko tradicijo, igra lepo košarko in ima zelo nadarjene igralce ter dobre trenerje.

Jaka Lakovič
Litovski selektor je zelo pohvalil igre Jake Lakoviča in Gorana Dragiča, ki sta na treh tekmah skupaj dosegla 77 točk. Foto: EPA

Litovska reprezentanca je to prvenstvo začela s porazoma proti Turčiji in Poljski, na zadnji tekmi pa si je vseeno izborila preboj v drugi del. Kot pravi selektor Ramunas Butautas, se vse začenja znova. "Po tekmi z Bolgarijo smo psihološko nekoliko močnejši. Imeli smo dva dni brez tekem in položaj je boljši. Pripravljeni smo na veliko bitko v drugem delu, in mislim, da lahko premagamo vsakega."


Kaj je bilo narobe? "Vprašajte nasprotnike!"

Čeprav so njegovi varovanci na pripravljalnih tekmah igrali zelo dobro, nazadnje so z visoko razliko ugnali tudi Špance, pa se je v Vroclavu sistem podrl. "Kaj je bilo narobe z nami, morate vprašati naše nasprotnike. Sam verjamem v svoje igralce in v naše zmage," je dejal 45-letni trener Donjecka, ki tako kot vsi Litovci izredno spoštuje tudi slovensko košarko.

Bo Slovenija ugnala Litvo?
Sodelujte v MMC-jevi anketi!


"Slovenija igra konstantno dobro!"

"Vsakega nasprotnika zelo spoštujemo, še posebej Slovenijo. Ta ima veliko tradicijo, igra lepo košarko in ima zelo nadarjene igralce ter dobre trenerje. Gledalci bodo v soboto lahko gledali dobro tekmo," je povedal trener, ki bo lahko na tribunah nove Arene Lodž videl tudi kakšnih 1.500 litovskih navijačev in nadaljeval: "Slovenija igra konstantno dobro in ima veliko discipline ter dobra organizatorja igre Jako Lakoviča in Gorana Dragiča. Odličen je Erazem Lorbek, najboljši igralec ekipe pa je zagotovo Matjaž Smodiš. To je močna ekipa, vseeno pa mi poznamo njihove kombinacije."

Iz Lodža

Slovenija ima veliko tradicijo, igra lepo košarko in ima zelo nadarjene igralce ter dobre trenerje.