Selektor je lahko navdušen nad igrami, ne pa nad zdravstvenim stanjem. Upajmo, da se bo to pred naslednjimi tekmami spremenilo. Foto: MMC RTV SLO
Selektor je lahko navdušen nad igrami, ne pa nad zdravstvenim stanjem. Upajmo, da se bo to pred naslednjimi tekmami spremenilo. Foto: MMC RTV SLO
Novinarska konferenca po tekmi Slovenija - Poljska
Poljaki so se upirali le v prvem polčasu

Po Goranu Dragiču, ki jo je skupil proti Litvi, se je tokrat ob trku z Davidom Loganom poškodoval še Domen Lorbek: "Na začetku drugega polčasa nisem dobil signala, da bi Domen lahko igral, ko pa je igra stekla, pa niti ni bilo potrebe, da ga pošljem na parket. Ne vem pa, kakšno je zdaj njegovo stanje," je po koncu srečanja s Poljsko povedal Jure Zdovc in dodal, da bolečine v komolcu čuti tudi Uroš Slokar.


Zdovc verjame v vse košarkarje

Slovenija se letos ukvarja z izjemno veliko poškodbami, a še vedno ostaja, tako je tudi pravilno, pri začetnem cilju: "Smo v težkih skupinah, vsaka tekma gre na življenje in smrt in normalno je, da pride do poškodb. Eni jih imajo manj, drugi več, a to je sestavni del igre. Upam, da se bomo uspeli sestaviti in spočiti, potem pa bomo videli, kdo je zdrav. Kdor koli igra, mu jaz zaupam in verjamem, da lahko da isti doprinos kot ostali."

Selektor je vedel, da se mora odpreti v napadu
Zdovc je pokomentiral tudi slabo obrambo v prvem polčasu, ki se je v drugem zelo izboljšala, obenem pa je steklo tudi v napadu: "V prvem polčasu smo imeli veliko sreče, da niso zadeli več odprtih metov. Vedel sem, da mora v napadu steči, na začetku smo imeli namreč premalo potrpljenja in preveč forsiranih metov. Čim smo v drugem delu dobili zagotovost v napadu, so oni začeli igrati individualno in začeli padati, imeli so ogromno težkih metov in izgubljenih žog."

Kalkulacij proti Turkom ne bo
V sredo Slovenijo čaka tekma za uvrstitev na vrh skupine F, nasproti pa ji bo stala močna in sproščena Turčija. Kljub poškodbam, v torek dopoldne bo znano več o stanju D. Lorbka in Slokarja, pa lahko Zdovčeva četa strelja še daleč. "Naše največje orožje je, da vsak, ki pride na parket, od sebe da 100 odstotkov. Zaenkrat izgleda dobro, čeprav imamo svoje težave, o katerih ne želim govoriti, saj nočem odvrniti koncentracije od zastavljenega cilja. Kalkulacij ne bo, morda bomo le spočili kakšnega rizičnega igralca." Pot do medalje je odprta, po njej pa korakajo le najhrabrejši.

Iz Lodža

Novinarska konferenca po tekmi Slovenija - Poljska
Poljaki so se upirali le v prvem polčasu