Heroji slovenske košarke so pripravljeni na bron. Foto: EPA
Heroji slovenske košarke so pripravljeni na bron. Foto: EPA
Jaka Lakovič
Poškodb je bilo letos preveč. Zaradi njih so morali nekateri igrati preveč časa. Foto: EPA
Slovenija klonila po podaljšku

Ob vseh težavah, ki tarejo slovensko reprezentanco, si ta res zasluži medaljo, ki bi poplačala dvomesečno delo celotne košarkarske delegacije, novinarjev in nekajletno nervozo navijačev. Bron bi bil še toliko bolj pomemben, saj bi zanj tako ugnali večne rivale Hrvate, maščevati pa bi se morali še Grkom za poraz v Madridu. Priložnost za oddolžitev je velika.


Poraz proti Srbom ni sramoten

Pa kaj če smo izgubili proti Srbom? Imeli so več časa za pripravo in bolj spočite igralce, bili pa so boljši zaradi daljše klopi. Imajo odlično ekipo, veliko mladih in nadarjenih igralcev, ki imajo kljub mlajšim "emšem" za seboj že veliko izkušenj. Nobena sramota ni izgubiti proti taki reprezentanci, vseeno pa ostaja cmok v grlu, da smo bili na pragu velikega finala.

Slabih komentarjev si ta ekipa ne zasluži
Fantom vsa čast, izmučile so jih poškodbe, zaradi katerih so morali nekateri igrati preveč, s tem pa so bili preutrujeni. Dokazali so, da se lahko kosajo z največjimi ekipami in jih večino tudi dobili, oba poraza pa doživeli po podaljšku. Vsi so pokazali pravo borbo, izjemno srce in za to se jim moramo zahvaliti. Slabe, neutemeljene in neupravičene komentarje iger lastnih reprezentanc pa pustiti drugim državam.

Zdovc vedno najde prave besede
Med najzaslužnejšimi za največji uspeh slovenske košarke, ki se lahko še poveča z medaljo, je Jure Zdovc. Ekipo vodi pametno, svojo delovno vnemo prenaša tudi na igralce in jih s tem še dodatno motivira. Ob slabem izidu vedno najde prave besede, ki dajo dodatno in prepotrebno samozavest za uspehe.

Zakaj ne bi "padli" še Grki?
Grki lahko "padejo", zakaj pa ne? Niso več tista reprezentanca, ki nas je v Madridu pokopala. Brez Thea Papaloukasa in Dimitrisa Diamantidisa njihova igra ni boljša od slovenske. Zeleno-beli so favoriti v tekmi za tretje mesto! Končno! Zdaj je to potrebno le še potrditi. Potem pa slaviti največji uspeh slovenske košarke.

Iz Katovic

Slovenija klonila po podaljšku