Beno Udrih naj bi se po poročanju Orlando Sentinela odpovedal nastopu za Slovenijo na Eurobasketu 2013. Foto: Reuters
Beno Udrih naj bi se po poročanju Orlando Sentinela odpovedal nastopu za Slovenijo na Eurobasketu 2013. Foto: Reuters
Beno Udrih (Milwaukee Bucks)
Udrih, ki je še pred kratkim igral za moštvo Milwaukee Bucks (zdaj je član Orlando Magic), se je reprezentanci odpovedal tudi po osmih dneh priprav pred SP-jem 2010 v Turčiji. Foto: EPA

"Nisem več star 19, zdaj imam ženo. Čas je za družino," je za Sentinel dejal Udrih, ki je med drugim kot razlog za neudeležbo na Eurobasketu 2013 navedel tudi naporno sezono v Ligi NBA, zaradi česar si želi v času EP-ja privoščiti počitek.

Leta 2010 odšel po 8 dnevih priprav
Podobna zgodba se je zgodila pred svetovnim košarkarskim prvenstvom v Turčiji. Po osmih dneh priprav na Rogli in na Ptuju se je odpovedal reprezentanci, saj ni bil zadovoljen z vlogo, ki mu jo je za SP želel nameniti takratni selektor Memi Bečirović. "V reprezentanci sem pričakoval večjo vlogo, a z njo nisem bil zadovoljen, zato sem se raje odločil, da še pred kakršno koli tekmo zapustim priprave. Pričakoval sem večjo odgovornost, imel večja pričakovanja, a se, žal, to ni zgodilo. Vedno sem jaz tisti, ki se prilagaja, in tega ne želim več početi. Stati moram za odločitvijo, ki sem jo sprejel. Ne želim več biti nezadovoljen, saj s tem pridejo tudi konflikti ali poškodbe," je takrat dejal Udrih.