Za koliko klubov je v karieri igral Samo Udrih? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Za koliko klubov je v karieri igral Samo Udrih? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Kraj na Štajerskem je močan center mladinske košarke, iz tamkajšnje šole pa prihajajo še posebej dobre košarkarice. Ena izmed njih je reprezentantka Lea Jagodič. Dekleta so kar šestkrat zaporedoma igrala finale pionirskega festivala, dečki pa za njimi ne zaostajajo dosti. Kraj ima sicer nekaj več kot 1.500 prebivalcev, v bližini pa so kar trije klubi, ki so lani nastopali v prvi slovenski ligi.

27 nastopov za reprezentanco
Tudi tokratni gost oddaje Samo Udrih prihaja iz Štajerske. V prejšnji sezoni je igral za trenutno najboljši štajerski klub Zlatorog iz Laškega. Visok je 195 centimetrov, za reprezentanco Slovenije je zbral 27 nastopov, v svoji karieri pa je zamenjal kar precej klubov. V prejšnji sezoni je bil Udrih eden najboljših igralcev slovenskega državnega prvenstva.
Mladi košarkarji v Šmarju so za svojega gosta pripravili kopico vprašanj. Kdo je njegov vzornik? Kdo bi zmagal v igri ena na ena proti njegovemu bratu Benu? Ali se je kdaj na tekmi pretepal? To in še veliko več jih je zanimalo. Njegove odgovore boste slišali, če si predvajate avdioposnetek oddaje, ki ga najdete pod novico.

Udrih je dal otrokom tudi nasvet, kaj potrebujejo za uspešno košarkarsko kariero. Za konec obiska je z navdušenimi fanti odigral še skrajšano košarkarsko tekmo na en koš, dekleta pa so predvsem želela njegov avtorgram na roke, torbice, zvezke in majice. Morda tudi za dodatno motivacijo na treningih.

Sodelujte v nagradni igri: za koliko klubov je igral?
Vsako nedeljo v oddaji "Mladi in legende ... na en koš" zastavimo tudi nagradno vprašanje. Prejšnji teden ste morali ugotoviti, koliko trojk največ je na eni tekmi zadel Dušan Hauptman. Pravilen odgovor se glasi 12 (iz 15 poskusov). Med vsemi pravilnimi odgovori smo izžrebali dva nagrajenca. Praktično nagrado prejme Vinko Pintar iz Poljan. Dve vstopnici za pripravljalni tekmi slovenske reprezentance pa gresta v roke Jakobu Vodnjovu iz Domžal. Čestitke nagrajencema! Vsi pravilni odgovori ostajajo v igri za glavno nagrado, vstopnico slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu.

Naslednje vprašanje se glasi: Za koliko klubov je v svoji karieri igral Samo Udrih? Če boste pozorno poslušali oddajo, boste spoznali tudi odgovor. Vaše odgovore sprejemamo na elektronski naslov epkosarka@rtvslo.si do srede, 10. julija, do polnoči. Imena nagrajencev bomo razodeli v nedeljo v Nedeljskem športnem popoldnevu na Valu 202.
Matej Hrastar, Val 202