Jure Škifić je novi član Krke. Foto: KK Krka
Jure Škifić je novi član Krke. Foto: KK Krka

32-letni in 204 cm visoki Škifić je prve košarkarske korake naredil v Zadru, od koder je šel za tri sezone v Dubrovnik, kjer se je kalil in razvijal pod taktirko trenerja Darka Kunceta. Tedanji trener Zadra Zmago Sagadin ga je vrnil v Zadar, kjer je ostal eno sezono (2009/10).

Od tam ga je pot vodila k mestnemu tekmecu Boriku, od tam pa prvič na tuje, točneje v Slovenijo, kjer je bil leto dni član Zlatoroga Laško.

Po dveh sezonah na Reki je sledil nov odhod na tuje – sprva v Rusijo (Novosibirsk), potem pa na Poljsko (Polski Cukier Torun in Stal Ostrow) in Ciper (AEK Larnaca) ter v Francijo (Saint-Chamond). V lanski sezoni je v francoski ligi Pro B na tekmo dosegel po 11,7 točke, 4,9 skoka in 1,7 podaje.

Škifić: Prihod v Krko nov izziv
"Prihod v KK Krka je zame nov izziv! Zelo sem vesel, da prihajam v urejen klub z odličnim trenerjem. Želim si, da bi bili naši navijači z nami v dobrem in slabem,"
je dejal Škifić, medtem ko je direktor Krke Jure Balažić povedal: "Pred nami je zahtevna sezona, ko nam bodo še kako prav prišle tudi izkušnje, saj smo ekipo precej pomladili. Zato pozdravljam prihod Jureta Škifića."

Aljaž Bratec ostaja v Heliosu

Medtem pa iz domžalskega Heliosa sporočajo, da je sodelovanje podaljšal tudi otrok kluba, 22-letni Aljaž Bratec. Zanj bo to že peta sezona v domžalskem članskem moštvu. Bratec (1998, 193 cm) je del prve ekipe Heliosa Suns vse od sezone 2016/17, v lanski predčasno končani sezoni pa je bil pomemben del rotacije trenerja Dejana Jakare, ki mu je v obeh tekmovanjih, državnem prvenstvu in Ligi ABA 2, namenjal po slabih 20 minut na tekmo.