Goran Dragić je bil glasen navijač na zadnjih dveh tekmah v finalu. Njegovi soigralci so navdušili na tretji tekmi in finalna serija je znova popolnoma odprta. Foto: Reuters
Goran Dragić je bil glasen navijač na zadnjih dveh tekmah v finalu. Njegovi soigralci so navdušili na tretji tekmi in finalna serija je znova popolnoma odprta. Foto: Reuters
038 Dragić v finalu NBA-ja, Roglič spisal novo zgodovino

34-letni Dragić je zaradi poškodbe tetive stopalnega loka igral samo v prvem polčasu uvodne finalne tekme proti LA Lakersom. Jezerniki so uvodni tekmi zanesljivo dobili, v nedeljo pa je bil Miami na krilih Jimmyja Butlerja boljši s 115:104.

Za nastop v finalu je delal 12 let
"Čutim velike bolečine, kar je moja glavna skrb. Nočem biti ovira na parketu za svojo ekipo. Hočem biti najboljši, kar sem lahko," je dejal Dragić, ki tako skoraj zagotovo ne bo nastopil niti na četrti tekmi finala, ki bo na sporedu v sredo ob 3.00. Sledijo trije dnevi odmora, saj bo peta tekma v soboto ob 3.00, in to je lahko zelo pomembno za oba poškodovana igralca.

Miami na krilih Butlerja do prve finalne zmage

Razložil je, da poškodba ni nova in da jo je imel že med tekmo proti Milwaukeeju in Bostonu, vendar pa takrat še ni bilo tako resno. "Med tekmami končnice nimamo počitka. Dobival sem vso nego, ki sem jo lahko, ampak na žalost se je zgodilo, kar se je zgodilo. Želim si biti z ekipo na igrišču. To ni nobena skrivnost. Za to sem delal vso kariero v NBA-ju, vseh 12 let," je dejal in kljub vsemu možnosti igranja do konca finala ni povsem izključil.

"Glede na to, kako se trenutno počutim, je le malo možnosti, da bom igral naslednjo tekmo. Vendar pa so mi povedali, da se lahko spremeni iz dneva v dan. Moram priznati, da je veliko bolje kot pred štirimi dnevi. Bomo videli, kako se bo noga odzivala v bližnji prihodnosti."

Butler je srce ekipe
Dragić pravi, da ga zdravijo praktično 24 ur na dan in da skuša priti nazaj, vendar priznava, da nima odgovora na vprašanje, ali bo lahko še zaigral do konca finala. Ta poškodba naj bi napredovala različno od igralca do igralca.

"Jimmy je vodja, srce ekipe. Neverjetna predstava. Vesel sem zanj in vesel sem za nas. Bil je izjemen v vseh elementih igre. Ekipa je na zadnji tekmi dobro igrala in mi je dala možnost, da se prebijem čez to. Upam, da pridem nazaj. Ni enostavno sedeti ob robu igrišča in opazovati, kako se ekipa bori in kako dobro igra. Želim biti s svojimi soigralci. Večino časa pa sprašujem tistega nad nami, zakaj se je to moralo zgoditi ravno zdaj. Težko je," je razlagal MVP zadnjega evropskega prvenstva.

Bam Adebayo je blestel v letošnji končnici. Zelo se pozna, da manjka pod obročem, saj so Lakersi dobili skok na vseh treh tekmah. Foto: Reuters
Bam Adebayo je blestel v letošnji končnici. Zelo se pozna, da manjka pod obročem, saj so Lakersi dobili skok na vseh treh tekmah. Foto: Reuters

Adebayo: Sranje je, če bi radi vedeli, kako se počutim
Prvič od poškodbe na prvi tekmi finala je pred medije stopil tudi center Bam Adebayjo, ki je izpustil dve tekmi zaradi poškodbe ramena in vratu. Pri njem to ni stara poškodba kot pri Dragiću.

"Z Goranom sva velik sestavni del ekipe in nihče ni vedel, da se nama bo to zgodilo. Jaz bi igral, ampak mi lahko tudi rečejo, da ne bom igral," je dejal Adebayo in razložil, da gre pri njem bolj za to, da vidijo, ali bo lahko igral 100-odstotno ali ne.

"Bolje se počutim, ni pa le od mene odvisno, kdaj bom lahko zaigral. Zdravniško osebje bo prižgalo zeleno luč. Rad bi se čim prej vrnil. Rad bi bil tudi zdrav. Sranje je, če bi radi vedeli, kako se počutim. Lahko bi znorel ... S tem se moram spoprijeti," je sporočil Adebayo.