Goran Dragić je pred poškodbo v 15 minutah vknjižil šest točk, tri podaje, dve ukradeni žogi in skok. Foto: Reuters
Goran Dragić je pred poškodbo v 15 minutah vknjižil šest točk, tri podaje, dve ukradeni žogi in skok. Foto: Reuters

Miami je izgubil prvo finalno tekmo proti Lakersom (116:98), vendar bolj kot visok poraz skrbijo poškodbe vseh treh stebrov Vročice – Gorana Dragića, Bama Adebaya in Jimmyja Butlerja.

Najbolj jo je skupil prav slovenski organizator igre. Akcija, v kateri se je zgodila poškodba, na videz ni delovala usodno. Pri vodstvu Lakersov za pet točk devet minut pred koncem druge četrtine je Dragić skušal prodreti mimo Rajona Ronda, a je pod košem proti njemu stopil Markieff Morris. Goran je ob Rondu z levo nogo stopil korak nazaj in nato naprej, ko ga je nenadoma zapeklo.

Mišica v stopalu, ki si jo je natrgal Goran Dragić. Foto: Twitter
Mišica v stopalu, ki si jo je natrgal Goran Dragić. Foto: Twitter

Na parketu je vztrajal še nekaj časa, toda po polčasu je ostal v slačilnici. ESPN je poročal, da je Dragić pred začetkom drugega polčasa stopil iz slačilnice in hotel vstopiti na igrišče, a ga je ustavil eden izmed zdravniške službe Miamija. Nato je odšel v slačilnico in se ni več vrnil.

Veliko je bilo ugibanj, kako huda je poškodba prvega strelca Miamija (povprečje 20,9 točke) v končnici. Mnogi so namigovali na strgano ahilovo tetivo, na koncu pa je najbolj obveščeni novinar v Ligi NBA Adrian Wojnarowski sporočil, da ima natrgano mišico v spodnjem delu levega stopala.

Dragića bo po prespani noči še enkrat pregledala zdravniška služba. Za zdaj niso izključili njegove vrnitve v finalno serijo. A možnosti za to so minimalne. Če je poškodba res tako huda, je, kot kaže spodnja tabela, povprečna doba okrevanja skoraj 13 tekem oziroma več kot mesec dni. So pa tudi izjeme. Jeff Taylor je s podobno poškodbo počival zgolj eno tekmo, James Johnson dve. Vprašanje je tudi, kakšna je raztrganina mišice.

"Vem, da je Goran trmast in močen kot le malokdo in da je to finale. Ne vem pa še, kako huda poškodba je," je o Dragiću po tekmi povedal trener Miamija Erik Spoelstra, ki se zaveda, da bo brez prvega strelca v ekipi serijo praktično nemogoče dobiti.

Velika smola Dragića na uvodni tekmi finala Lige NBA

V drugem polčasu si je ramo poškodoval še prvi center Miamija Adebayo, ki se prav tako ni več vrnil na parket. Pri 23-letniku so takoj opravili rentgen in ultrazvok, ki pa nista pokazala hujše poškodbe. Še enkrat ga bodo pregledali zjutraj. Za nameček si je gleženj zvil še prvi zvezdnik Miamija Jimmy Butler, ki pa bo zagotovo igral na naslednji tekmi.

Še zanimiv statistični podatek. Ko so bili osem minut skupaj na parketu Dragić, Butler in Adebayo, je bila Miamijeva koš razlika +17.

Poškodba Dragića velik šok za Miami na začetku finala
Intervju z Zoranom Dragićem