Luka Dončić s trenerjem Rickom Carlislom. Foto: Reuters
Luka Dončić s trenerjem Rickom Carlislom. Foto: Reuters

Pogodba mu bo v prvih treh letih nanesla 18,5 milijona dolarjev. Dončić bo v prvi sezoni dobil 5,467 milijona dolarjev, v drugi 6,402 milijona dolarjev in v tretji 6,707 milijona dolarjev. V četrtem letu bo slovenski branilec dobil 26,4 odstotka več glede na tretje leto pogodbe, lahko pa mu Dallas ponudi novo večletno pogodbo. Več bosta izmed novincev zaslužila le prva dva izbora nabora – Phoenixov DeAndre Ayton (23,1 milijona) in Sacramentov Marvin Bagley (20,6 milijona).
"Kar vleklo se je. Zdaj sem srečen, ker vem, da lahko igram," je povedal Dončić.

Dončić je prejšnji teden prišel v Las Vegas z ekipo in upal, da bo igral vsaj na eni tekmi poletne lige, vendar se je odkup pogodbe z njegovim nekdanjim klubom Real Madridom zavlekel. Prav tako so morali v Dallasu čakati na Fibino dovoljenje, t. i. letter of clearance.

V poletni ligi najverjetneje ne bo igral. "Vem, da je neučakan in bi rad igral, a bomo morali še malce počakati. No, še je možnost, da bo igral tekmo ali dve," je povedal trener Dallasa Rick Carlisle. Zagotovo pa v poletni ligi ne bo igral z organizatorjem igre Dennisom Smithom jr., ki je sklenil poletni del. Branilski par Smith-Dončić je prihodnost Mavericksov in navijači že nestrpno čakajo njun skupni nastop na parketu.

"Navdušen je, da je v Dallasu. S svojimi soigralci je že preživel veliko kakovostnega časa. Verjetno ne bo igral v poletni ligi, toda počitek je po tako naporni sezoni enako pomemben," je povedal Carlisle.