Goran Dragić je priznal, da mu selitev iz Miamija nikakor ne diši. Foto: AP
Goran Dragić je priznal, da mu selitev iz Miamija nikakor ne diši. Foto: AP

Miami je bil prvi kandidat za prihod superzvezdnika Jimmyja Butlerja iz Minnesote. V pogovorih se je omenjalo veliko igralcev Miamija, ki bi v menjavi odpotovali v nasprotno smer. Med njimi je bil na začetku tudi Goran Dragić. V zadnji ponudbi naj bi se bil Miami pripravljen odreči Joshu Richardsonu, Dionu Waitersu in prvemu izboru nabora. Minnesota naj bi ponudbo sprva sprejela, pozneje pa je zahtevala še dodatek, kar je Rileyja razjezilo in je pogovore prekinil. Za zdaj.

Riley je igralce Miamija pred začetkom sezone obvestil o pogovorih z Minnesoto in se jim opravičil za vse nevšečnosti ob govoricah, ki so curljale iz medijev. Dejal je, da bo klub začel sezono z nespremenjeno postavo in da je to znamenje lojalnosti, ki ga vodstvo kaže do svojih igralcev.

"Seveda te take besede pomirijo, zagotovo, vsaj malo," je bil olajšan Dragić. "Seveda vsi govorijo o tem, tudi jaz. Hočem se le osredotočiti na svojo igro. Globoko v sebi pa zagotovo razmišljaš o tem. Hočem ostati tu, kjer mi je res všeč. Ko je Pat prišel do nas v slačilnico in smo imeli manjši sestanek, nam je povedal novico in začutili smo olajšanje. To ne pomeni, da se v bližnji prihodnosti, to ne bo zgodilo. Še naprej moramo opravljati svoje delo in ostati profesionalci," je dodal Dragić.

Miami se je za zdaj umaknil iz pogovorov, pravijo viri blizu Miamija, vendar ne izključujejo novih, če jih bodo poklicali iz Minnesote.

"Celo Pat nam je rekel, da gre za posel. To je del naše službe. Bilo je veliko hrupa, še posebej na Twitterju in Instagramu. Nazadnje si le igralec. Ne beri člankov in se osredotoči na svojo igro. Konec koncev nimaš nobenega vpliva. Tako to vidim jaz in tako k temu pristopam. Bil sem udeležen v govoricah o menjavi v veliko, veliko primerih in je, kar je," je še povedal Dragić.