Gospodar prstanov oz. trener LA Lakersov Phil Jackson je prejel že 12. šampionski prstan v karieri, desetega kot trener. Foto: Reuters
Gospodar prstanov oz. trener LA Lakersov Phil Jackson je prejel že 12. šampionski prstan v karieri, desetega kot trener. Foto: Reuters
Ron Artest in Kobe Bryant
Bo Kobe Bryant kot vodja Jezernikov lahko krotil razboritega Rona Artesta, ki je v moštvu zamenjal Trevorja Arizo? Foto: Reuters
Kevin Garnett , Ray Allen in Rajon Rondo
Šampionska naveza Garnett - Allen - Pierce je ponovno skupaj in tega se tekmeci dobro zavedajo. Foto: Reuters
Shaquille O'Neal in LeBron James
Cleveland je svojemu prvemu zvezdniku LeBronu Jamesu priskrbel 'prvo oprodo' - Shaquilla O'Neala. Foto: Reuters

Košarkarska sezona v Staples centru se je začela z dvigom že 15. praporja v čast osvojitvi naslova prvakov, desetega od kar se je klub iz Minnesote preselil v Kalifornijo. Zatem so Kobe Bryant in soigralci dobili zaslužene prstane, nato pa so se lotili Clippersov, ki so jih premagali z 99:92.

Dober odpor brez prvega izbranca
Los Angeles Clippersi
, dolgoletni grdi rački najboljše košarkarske lige na svetu, so nastopili brez poškodovanega prvega izbranca na letošnjem naboru Blakeja Griffina. Vseeno so se "gostje" uspešno upirali prvakom. Bryant je dosegel 33 točk, Andrew Bynum pa je na svoj 22. rojstni dan dodal 26 košev, ob debiju v zlatem dresu je Ron Artest dosegel 10 točk.

"V tretji četrtini smo res močno popustili, kar nismo bili vajeni v preteklosti," je bil po tekmi trener Phil Jackson že povsem osredotočen na novo sezono.

Garnett že dokazuje svoje odlike
Že pred tem sta se na vzhodu srečala druga favorita za končno slavje - Cleveland in Boston. Kelti so si hitro priigrali prednost in je niso izpustili vse do konca. "Resnično dober občutek. Sem se moral kar malce pomiriti ob vrnitvi na parket," je pripovedoval Kevin Garnett, ki je odigral prvo tekmo po poškodbi kolena v marcu. "Dober test za naše sposobnosti, da vidimo, kje smo trenutno," je še dodal eden najboljših obrambnih igralcev v ligi.

Shaq: "Prvenstva ne dobiš že na prvi tekmi"
Novinec pri Bostonu Rasheed Wallace je v vlogi rezervista dosegel 12 točk, medtem ko je največja okrepitev Clevelanda Shaquille O'Neal zbral po 10 točk in skokov. LeBron James je s štirimi zaporednimi koši obdržal Konjenike v igri za zmago, a so gostje v končnici ostali zbrani. "Prvenstva ne moreš dobiti na prvi tekmi. Smo še precej novo moštvo in se še učimo drug od drugega," je občutke v novi sredini povzel legendarni "Shaq".

TEKME 27. OKTOBRA

CLEVELAND - BOSTON 89:95
James 38 (12/22), M. Williams 12, O'Neal 10 in 10 skokov; Pierce 23, 11 skokov, Allen 16, Garnett 12.

DALLAS - WASHINGTON 91:102
Nowitzki 34 in 9 skokov, Marion 16; Arenas 29, Blatche 20, Foye 19.

PORTLAND - HOUSTON 96:87
Outlaw 23, Roy 20; Brooks 19.

LA LAKERS - LA CLIPPERS 99:92
Bryant 33 (iz igre: 11/26), Bynum 26 in 13 skokov, Odom 16, Vujačič 0 (brez meta), skok in ukradena žoga v 5 minutah; Gordon 21, Kaman 18, Camby 14.

Tekme 28. oktobra:
ATLANTA - INDIANA
ORLANDO - PHILADELPHIA
TORONTO - CLEVELAND
BOSTON - CHARLOTTE

MIAMI - NEW YORK
MINNESOTA - NEW JERSEY
SAN ANTONIO - NEW ORLEANS
OKLAHOMA CITY - SACRAMENTO

MEMPHIS - DETROIT
DENVER - UTAH
GOLDEN STATE - HOUSTON
LA CLIPPERS - PHOENIX