Darijan Košir po novinarski karieri zdaj deluje kot v. d. direktorja Ukoma. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Darijan Košir po novinarski karieri zdaj deluje kot v. d. direktorja Ukoma. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič

V resnici so slovenski predstavniki poskušali navezati stike s turškimi gospodarstveniki. Dan pred začetkom svetovnega prvenstva v košarki so namreč Urad vlade za komuniciaranje (Ukom), Slovenska turistična organizacija (STO) in Košarkarska zveza Slovenije organizirali prvi slovenski večer v Carigradu. Ta je bil namenjen zlasti turističnim delavcem v Turčiji, ki naj bi s slovenskimi podjetniki stkali nove povezave.

V prvem delu večera je slovenska delegacija predstavila nekaj svojih biserov - od naravnih in turističnih bogastev pa do plejade športnikov, ki v svetovnem merilu osvajajo številne medalje. V nadaljevanju je turško občinstvo zabaval duo Spopad harmonik, ki ga sestavljata znana umetnika tega glasbila Miha Debevec in Tomaž Rožanc. Predstavniki KZS-ja pa so (izžrebane) turške goste razveselili s podpisanimi dresi slovenske reprezentance.

KZS bo v nadaljevanju turnirja organiziral še drugi slovenski večer, ki pa bo namenjen predvsem slovenskim navijačem, ki so v Turčijo prispeli s turistično agencijo Palma. Med drugim bo prepeval tudi Zoran Predin.

Iz Carigrada,