Goran Dragič z optimizmom pričakuje večerni četrtfinale. Foto: MMC RTV SLO/Slavko Jerič
Goran Dragič z optimizmom pričakuje večerni četrtfinale. Foto: MMC RTV SLO/Slavko Jerič
Primož Brezec
Primož Brezec se kljub težavam z nosem bori odlično pod obema obročema. Foto: Reuters
Samozavestno nad Turke
Košarkarji nabrušeni nad Turke

Goran Dragič pred današnjo tekmo, ki se bo začela ob 20.00, tako opozarja: "Proti coni se bo treba umiriti, odigrati s pametjo. Če bomo prvih štiri, pet napadov odigrali z glavo, bodo morda obrambo spet spremenili. Pri coni moramo žogo spraviti do sredine rakete, center mora najti odprtega igralca, potem vse lažje steče. Čaka nas težka tekma, navijači bodo na njihovi strani."

Dragič: Vsiliti moramo naš ritem igre
Se slovenski organizator igre boji, da bi sodniki lahko zaradi pritiska občinstva "piskali" v turško korist? "Čez to bomo morali pač iti, saj Turki igrajo doma. Četudi bodo sodniki na njihovi strani, moramo ostati mirni. Če bomo postali nervozni, nam to prav nič ne bo pomagalo. Poskušali jih bomo upočasniti in vsiliti naš ritem igre," razmišlja Dragič, ki priznava, da velikih rezerv v igri ni več: "Po takšni tekmi, kot smo jih odigrali proti Avstraliji, jih skoraj ni. Naš glavni cilj je, da skušamo čim bolj ponoviti to tekmo."

Brezec: "Cona ni noben bavbav"
Primož Brezec
je izpostavil kakovostne priprave na turško igro: "Dobro smo pripravljeni, saj dobro trenirali in se pripravili na njihovo igro. Veliko igrajo na cono, na to smo se pripravili, seveda ne bom izdal, kako jih bomo napadli. Mislim, da ta cona ni noben "bavbav" in proti njej lahko igramo."

Zdaj ni čas za jokanje
Najvišji slovenski košarkar se ne boji niti glasnih navijačev: "Igrali smo že v hujši atmosferi, na to smo dobro pripravljeni. Mislim, da ne bo nobenega strahu, saj smo dovolj izkušeni. Gotovo je res, da cela Turčija stoji za njimi, na roke jim bo šel morda tudi sodniški kriterij. Mi moramo igrati le svojo igro, biti maksimalno skoncentrirani od prve do zadnje minute ter igrati izjemno čvrsto." Brezec ves čas turnirja igra z zlomljenim nosom. "Nos je v redu. Boli me sicer še vedno, a zdaj ni čas za jokanje in razmišljanje o nosu," je še odločno pristavil.

Le še korak od medalje
Z morebitno zmago bi se Slovenija bojevala za medalje, česar se dobro zaveda tudi Goran Jagodnik: "To je tekma, ki smo jo tako močno pričakovali, saj bi bili le še zmago oddaljeni od medalje. Vsekakor bo težko, ker Turki igrajo pred svojo publiko, ki bo gotovo njihov šesti igralec. A imeli smo dovolj prostega časa za pripravo na tekmo, gotovo bomo skušali napraviti presenečenje."

Sodniki za zdaj brez večjih napak
Najstarejši slovenski igralec se s sodniki ne obremenjuje: "O sodnikih in gledalcih ne razmišljam. Nihče od nas, prav tako pa tudi sodniki, najbrž ne razume veliko turškega jezika. Na tem prveenstvu so sodniki zelo dobri, saj nismo videli nekih velikih napak. Do zdaj niso vplivali na končne rezultate, in verjamem, da bo v četrtfinalu enako. Gledalci bodo res njihova prednost, a vsi smo že igrali pred tako publiko, zato mislim, da to ne bo imelo odločilnega pomena," je še povedal Jagodnik.

Iz Carigrada

Samozavestno nad Turke
Košarkarji nabrušeni nad Turke