Klemen Prepelič je znova najboljši strelec tako Evropskega pokala kot tudi španskega prvenstva. Foto: David Grau - Joventut
Klemen Prepelič je znova najboljši strelec tako Evropskega pokala kot tudi španskega prvenstva. Foto: David Grau - Joventut

27-letni slovenski ostrostrelec je v statistiko vpisal 37 točk (5/7 za dve, 5/9 za tri, 12/12 PM), dva skoka in sedem podaj. V 34 minutah je izsilil tudi deset osebnih napak. Alen Omić je prispeval šest točk, tri skoke in pet podaj. Prepelič je v izvrstni strelski formi, saj je v zadnjem krogu španskega prvenstva, ko je Joventut sicer klonil v Burgosu, dosegel 34 točk.

Indeks 45 je najvišji v tej sezoni Evropskega pokala. Pred tem je bil to 41 Erricka McColluma iz Unics Kazana v 4. krogu rednega dela drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Američanu je to uspelo prav proti Joventutu. Krog zatem je bil MVP še en slovenski košarkar, ki letos igra odlično, Zoran Dragić.

V 1. krogu Top 16 je bil najkoristnejši posameznik v Sloveniji rojeni avstrijski reprezentant Rašid Mahalbašić, ki nosi dres Oldenburga, v 2. pa nekdanji košarkar Olimpije Deon Thomspon, ki zdaj igra za Unicajo Malago. Sicer že od januarja 2016 ni nihče v Evropskem pokalu zbral tako visokega indeksa. Tedaj je Quino Colom, takrat član Unicsa, vpisal indeks 47.

Prepelič: Z Luko Dončićem si konkurenčen za največje stvari

Prle je bil tako najzaslužnejši za drugo zmago Joventuta v drugem delu tekmovanja. Badalonsko moštvo v letošnji sezoni Evropskega pokala na domačem parketu še ni izgubilo. V skupini H ima enak izkupiček dveh zmag in poraza kot tudi Unicaja in Tofaš, Andorra pa je še brez zmage. V rednem delu je Joventut igral proti Cedeviti Olimpiji, vsako moštvo je doma prepričljivo zmagalo.

Bistričan, ki ga je Real Madrid posodil v Katalonijo, je v tej sezoni izvrsten. Zdaj je z nekaj manj kot 18 točkami v povprečju znova prvi strelec Evropskega pokala, kar je bil že po skupinskem delu tega tekmovanja. Na vrhu strelcev je tudi v španskem prvenstvu, kjer njegovo povprečje znaša več kot 22 točk na srečanje.