Po Novem mestu imajo težave z gradnjo dvorane tudi na Ptuju, evropsko prvenstvo v Sloveniji pa je že čez slabi dve leti. Foto: Rene Gomolj
Po Novem mestu imajo težave z gradnjo dvorane tudi na Ptuju, evropsko prvenstvo v Sloveniji pa je že čez slabi dve leti. Foto: Rene Gomolj
Ptuj je letos gostil priajteljsko tekmo s Poljaki. Foto: Rene Gomolj

Ptujski mestni svetniki namreč niso sprejeli odloka o sofinanciranju prvenstva. Med burno razpravo so opozorili na številne nejasnosti in nedorečenosti finančne narave, zato je bil župan Štefan Čelan prisiljen podaljšati razpravo o odloku, ki bo občino zavezal, da bo za evropsko prvenstvo namenila 600 tisoč evrov in zgradila dvorano s 5000 sedeži, poroča dopisnica Radia Slovenija Nevenka Doblekar.

Pomisleki ptujskih svetnikov ob sprejemanju obveze ob soorganizaciji evropskega prvenstva 2013 so glede na stanje občinske blagajne še kako upravičeni. Vlado Čuš, Zeleni Ptuja: "35-odstotna realizacija proračuna govori o tem, da smo se zaplanirali. Letošnja končna številka bo marsikaj povedala o zmogljivosti ptujskega proračuna."

S štirih na 17 milijonov evrov
Prvotni načrti iz leta 2008 o dobrih štiri milijone vredni večnamenski športni dvorani s 3500 sedeži so prerasli v dvorano s 5000 sedeži, ocenjeno na 7 milijonov evrov, potem pa na večnamensko dvorano s poslovnimi prostori v vrednosti 17 milijonov evrov, ki naj bi jo zgradili v javno-zasebnem partnerstvu, je spomnila Helena Neudauer, podžupanja in svetnica SDS-a. Pritrdil ji je svetnik DeSUS-a Stanislav Brodnjak: "Če bo treba dati 17 milijonov evrov, bi rad videl tega junaka, tudi pri zasebnem in javnem partnerstvu, ki bo to našel v teh časih. Ne lokacija ne projekt nista primerna v tem trenutku."

Dejan Levanič, SD, se je strinjal s svetniki LDS-a, da bi morali odlok sprejeti: "Ta odlok nima nobene zveze s tem, kako bo na koncu videti ta dvorana, in mislim, da ni nobene potrebe po tem, da prestavljamo odločanje o tem odloku."

Kljub zatrjevanju župana Štefana Čelana, da Ptujčani z odlokom le potrjujejo voljo za soorganizacijo EP-ja, ga svetniki niso sprejeli. Odločili so se le za nadaljevanje razprave.

Povzeto po prispevku za Radijski dnevnik, Radio Slovenija