Zakaj se Janez Rajgelj vrača v Tivoli: 'Verjamem vase, podpora je in izziv je resnično velik!' Foto: MMC RTV SLO
Zakaj se Janez Rajgelj vrača v Tivoli: 'Verjamem vase, podpora je in izziv je resnično velik!' Foto: MMC RTV SLO
Janez Rajgelj, Jani Möderndorfer in Matevž Zupančič
Ljubljanski podžupan in član upravnega odbora Jani Möderndorfer je pozval medije, da naj dajo Olimpiji nekaj časa mir. Foto: MMC RTV SLO
Rajgelj se je vrnil v direktorski fotelj

Predstavitev dolgoletnega košarkarskega delavca, pred katerim je naloga nemogoče, je začel član upravnega odbora in ljubljanski podžupan Jani Möderfndorfer:"Pogodba sicer še ni podpisana, a upravni odbor je potrdil gospoda Rajglja kot direktoraj kluba, s čimer že ima polna pooblastila." Nato je podžupan še pozval sedmo silo, naj ne bo pretirano radovedna: "Klub potrebuje mir."

"Tukaj sem šele nekaj ur"
"Ja, nič. Imenovan sem za direktorja, in to je to zaenkrat," je bil uvodoma zadržan Rajgelj, ki je bil v klubu pod Rožnikom direktor že od 1. aprila 2007 do marca 2008. "Prosim vas, če mi daste vsaj nekaj dni miru, da se seznanim z vsemi podrobnostmi okrog kluba. Tukaj sem le nekaj ur in res ne morem soditi o trenutnem finančnem stanju, razkrivati načrtov za prihodnost, komentirati igralskega kadra ..." je Kranjčan zavrnil komentiranje trenutnega stanja kluba.

Naslednjič samo o žrebu Evrolige
"Najprej se bom moral razgledati po stanju, tistem realnem, ki ga ne poznam dobro. Finančno stanje je ena stvar, kaj nas čaka, druga stvar, pa saj me poznate, saj veste, da bom delal po nareku, tako kot sem vedno. Vse za dobro kluba. To je za zdaj vse, kar lahko povem. Prosil pa bi vas vse, ampak prav res vse, da me vsaj zdajle nekaj dni nihče ne moti z vprašanji, kaj bom naredil, kakšen bo igralski kader itn. Do žreba Evrolige ne želim komentirati ničesar, upam, da bom lahko nedotakljiv, da se vsaj pošteno in v miru ozrem naokoli," je še povedal Rajgelj, ki je še enkrat potrdil, da je klubski račun Union Olimpije že nekaj časa blokiran.

Čakajoč na klubsko skupščino
"Zakaj sem to nalogo prevzel... Kaj je moj osebni cilj? Moj cilj je, da bodo tisti, ki imajo radi košarko, lahko rekli, poglej ga, ta je pa res nekaj naredil za košarko v tem mestu. Sicer ne vem, če bom to doživel, a to je želja, ki me vodi pri mojem delu," je svojo osebno upanje razkril Rajgelj. Zatem je Möderndorfer končal skupno novinarsko konferenci: "Na skupščini bomo predstavili finančno stanje, in takrat bo vse jasno. Smo optimisti in vidimo izhod."


Po končani uradni novinarski konferenci je sledil še skupinski polurni pogovor novinarjev z Janezom Rajgljom, kjer se je govorilo predvsem o prvem direktorskem obdobju. Pogovoru lahko v celoti prisluhnite na spodnjih avdio posnetkih:

Prvi del


Drugi del

Tretji del


Rajgelj se je vrnil v direktorski fotelj