22-letni Hrvat Roko Baturina, ki je v letošnji sezoni Prve lige dosegel pet zadetkov, zapušča Ljudski vrt. Foto: www.alesfevzer.com
22-letni Hrvat Roko Baturina, ki je v letošnji sezoni Prve lige dosegel pet zadetkov, zapušča Ljudski vrt. Foto: www.alesfevzer.com

Baturina je v Ljudskem vrtu igral kot posojen igralec Ferencvarosa. Ni skrivnost, da vijoličasti prednost dajejo Žanu Vipotniku, ki je odlično odigral zadnji del jesenskega dela državnega prvenstva in na zadnjih šestih tekmah dosegel devet od svojih desetih golov.

"Roko je prišel z namenom, da nabira igralne minute oziroma preživi čim več časa na igrišču. V zadnjem obdobju se je to spremenilo, v prednosti je trenutno Žan Vipotnik in je sam izrazil željo, da si poišče nove izziv," je pojasnil športni direktor Maribora Marko Šuler.

Dodal je, da je igralca drugega kluba, ki nima ustrezne minutaže, dolgoročno nesmiselno zadrževati. Obenem pa je namignil, da bodo v Mariboru iskali novega napadalca. "Najbrž. Tudi Žan Vipotnik, ki je v izjemni strelski formi, je zanimiv številnim tujim klubom in moramo biti pripravljeni. Zagotovo bomo pripeljali še enega napadalca, morda celo dva. Ogromno se že dogaja, smo pripravljeni in v trenutku, ko bomo posegli po novi rešitvi, bomo imeli zadeve dorečene."

Danijela Šturma je Maribor do konca sezone posodil drugoligašu Aluminiju. Šuler: "Imel je poškodbo, ki ni bila zanemarljiva. Po okrevanju znova vadi s polno obremenitvijo in želeli smo, da se v nekoliko manj zahtevnem okolju skuša vrniti na želeno raven. Sklenjen je dogovor o začasni selitvi k Aluminiju, kjer so pokazali veliko željo, da se jim priključi."

Maribor, ki je po jesenskem delu državnega prvenstva na 4. mestu, bo v pomladanski del krenil 12. februarja, ko bo gostoval pri Kopru.

Olimpija poravnala ključne obveznosti

Nogometna zveza je potrdila, da je Olimpija poravnala obveznosti do nekdanjih igralcev, zaradi katerih sprva ni smela registrirati novih igralcev. Teh je bilo, sodeč po oktobrskem sklepu NZS-ja, za približno 253 tisoč evrov. Za zdaj so pri Olimpiji pozimi pripeljali Ivana Posavca, Admirja Bristrića in Anesa Krdžalića, ki bodo v naslednjih dneh tako uradno postali člani zeleno-belih. Olimpijo vseeno čaka še nekaj nerazrešenih sporov, predvsem do nekdanjih trenerjev Sava Miloševića (športno razsodišče v Lozani bo povedalo, ali mora Olimpija njemu in strokovnemu štabu plačati več kot 400 tisoč evrov odpravnine ob prekinitvi pogodbe), Dina Skenderja (zahteval naj bi 200 tisoč evrov) in Roberta Prosinečkega.