Mile Ačimović je bil lahko zadovoljen s predstavo, manjkala pa je učinkovitost. Foto: EPA
Mile Ačimović je bil lahko zadovoljen s predstavo, manjkala pa je učinkovitost. Foto: EPA

Slovenci so imeli prvo priložnost v 12. minuti, ko je Ilenič pred gostujoča vrata poslal nizek predložek, ki ni našel svojega cilja, zato pa je do odbitka prvi prišel Žan Vipotnik, sprožil, a je bil vratar na mestu. Nekaj trenutkov zatem je na robu kazenskega prostora padel Tio Cipot, ki je prosti strel izvedel kar sam in skušal Andrejeva presenetiti z neposrednim poskusom proti golu, a je bolgarski čuvaj mreže ostal zbran.

Cipot je bil v ospredju tudi v 18. minuti, ko ga je Vipotnik osamljenega našel pred bolgarskimi vrati. Vezist Mure je žogo slabo zadel in jo poslal prek vrat. V 27. minuti je po levi strani stekla čudovita akcija, ki pa je Svit Sešlar ni znal okronati z zadetkom. Do odmora nismo več videli večjih priložnosti, Bolgari so uspešno umirili igro.

Cipot stresel vratnico
Na začetku drugega polčasa so bili varovanci Mileta Ačimovića manj razpoloženi. Resneje so zapretili po dobri uri igre, ko je iz kota podal Jošt Pišek. Z glavo je sprožil Marcel Ratnik, bil zelo blizu zadetku, žogo pa je nato v mrežo neuspešno skušal pospraviti še David Flakus Bosilj.

V 69. minuti je lepo preigraval Cipot, vendar je bil njegov strel prešibek, da bi ukanil odličnega Andrejeva. Tik pred koncem je najnevarneje prodiral Saitoski, v naslednji akciji, ki se je izkazala za zadnjo na tekmi, pa je bil v glavni vlogi znova Tio Cipot, ki je stresel vratnico.

V soboški Fazaneriji so se Slovenci izkazali za kakovostnejše tekmece, ki pa premoči niso znali potrditi z zadetkom. Na drugi strani so bili Bolgari popolnoma nenevarni in srečanje se je končalo brez golov.


Prijateljska tekma, Murska Sobota:
SLOVENIJA – BOLGARIJA 0:0

Slovenija: Turk, Ilenič, Feratović, Jevšenak, Antolin, Sešlar, Ratnik, Strajnar, Perc, Cipot, Vipotnik.

Bolgarija: Hristov, Cenov, Aleksandrov, Djulgerov, Stankov, Kolev, Penčev, Černev, Zlatev, Stojanov, Andrejev.

Sodnik: Luka Bilbija (BiH)