Šarunas Jasikevičius (levo) je imel sanjski večer v Tivoliju. Foto: EPA
Šarunas Jasikevičius (levo) je imel sanjski večer v Tivoliju. Foto: EPA
Roy Makaay
Roy Makaay je bil eden najboljših napadalcev v Bayernu. Foto: Reuters
Vladimir Smirnov
Vladimir Smirnov je v Thunder Bayu ugnal vse tekmece. Foto: EPA
Costinha
Costinha je v 90. minuti poskrbel za šok na Old Traffordu. Foto: EPA

Zmaji so tekmo začeli zelo obetajoče. Peterka Jure Zdovc, Slavko Kotnik, Marko Milič, Šarunas Jasikevičius in Jurica Golemac je igrala sijajno in na semaforju je pisalo 23:14. Jasikevičius je zadel tri trojke zapored in v 11. minuti je bil izid 30:14. Grki so znižali na 36:29. Gostitelji so z izjemno predstavo Jasikevičiusa (na koncu trojke 7/7, 30 točk) v 28. minuti vodili že s 60:42 in odpor Olympiacosa je bil strt.

1946
Na tekmi angleškega pokala FA med Boltonom in Stoke Cityjem se je podrla ograja, v paniki, ki je zajela gledalce, je umrlo 33 ljudi, 500 pa je bilo ranjenih.

1975
Rodil se je nizozemski nogometaš Roy Makaay. Sredi devetdesetih let se je dokazal pri Vitesseju iz Arnhema. V Španiji je najprej igral za Tenerife, potem pa zablestel pri Deportivu iz La Corune. V sezoni 1999/00 je zabil 22 golov na 36 tekmah, Deportivo se je veselil naslova španskega prvaka. Septembra 2003 je na olimpijskem stadionu v Münchnu Bayernu dal tri gole, Deportivo je zmagal s 3:2, na povratni tekmi pa je z golom v 90. minuti izločil Bavarce iz Lige prvakov. Vodstvo Bayerna je hitro videlo, da gre za pravi biser, in ponudilo 20 milijonov evrov (takratni rekord kluba) za Makaaya, ki je prišel v München in hitro zablestel. Prijel se ga je nadimek "Fantom", saj je sposoben zadeti iz najbolj nemogočih situacij. Poleti 2007 se je vrnil v domovino, kjer je leta 2010 končal kariero.

1995
Andreja Grašič je na tekmi za svetovni pokal v Lahtiju zasedla 2. mesto, kar je bila takrat najboljša slovenska biatlonska uvrstitev. Grašičeva je bila v teku daleč najhitrejša, a je zatajila pri streljanju, kjer je zgrešila kar štirikrat. Zmagala je Slovakinja Martina Jasicova, ki je imela pred Slovenko le dvajset sekund prednosti, tretja pa je bila Francozinja Corinne Niogret.

1995
Kazahstanec Vladimir Smirnov je osvojil zlato na svetovnem prvenstvu v Thunder Bayu. Na 30 kilometrov v klasičnem slogu je krepko prehitel vso konkurenco. Drugo mesto je zasedel branilec naslova svetovnega prvaka Norvežan Bjorn Dählie, ki je zaostal minuto in desetinko. Bronasto odličje je pripadlo Rusu Alekseju Prokurorovu. Robert Kerštajn je bil 29., Joško Kavalar pa 53., Marko Dolenc je v svojem prvem nastopu na velikih tekmovanjih odstopil.

2001
Igor Medved je na svoj 20. rojstni dan na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Trondheimu zasedel odlično 3. mesto. Po prvi seriji je bil še mesto višje. Zmagal je Poljak Adam Malysz, ki si je z deseto zmago že zagotovil veliki kristalni globus. Drugi je bil Avstrijec Andreas Goldberger.

2002
Hrvaški smučar Ivica Kostelić je na zadnjem slalomu sezone v Flachauu z zmago potrdil osvojitev malega kristalnega globusa. Drugi je bil Bode Miller, zaostal je 23 stotink sekunde. Američanu je pripadla srebrna medalja skupnega slalomskega seštevka. Tretji je bil Francoz Jean Pierre Vidal. Mitja Kunc je zasedel sedmo mesto, Jure Košir pa je bil deveti.

2003
David Coulthard (McLaren-Mercedes) je zmagal na dirki formule ena za VN Avstralije v Melbournu. Drugo mesto je osvojil Kolumbijec Juan Pablo Montoya (Williams-BMW), tretji pa je bil drugi McLarnov voznik Finec Kimi Räikkönen. Michael Schumacher (Ferrari) je dirko končal na četrtem mestu.

2004
Porto je pripravil veliko presenečenje v osmini finala Lige prvakov. Na Old Traffordu je remiziral z Manchester Unitedom (1:1) in se uvrstil v nadaljnje tekmovanje s skupnim izidom 3:2.

2004
Bavarsko tožilstvo je aretiralo predsednika nogometnega kluba 1860 München Karl-Heinza Wildmoserja, njegovega sina in še dva človeka zaradi domnevnega sodelovanja pri podkupovanju, zlorabi zaupanja in utaji davkov pri gradnji novega stadiona Allianz Arena. Wildmoser naj bi si s podkupovanjem, zlorabo zaupanja in utajami davkov prisvojil 2,8 milijona evrov.

2011
Skakalni as Primož Peterka, dvakratni dobitnik kristalnega globusa za skupno zmago v svetovnem pokalu, je nastopil na zadnji uradni tekmi. Udeležil se je državnega prvenstva v Kranju.