Srečko Katanec je zdaj selektor Združenih arabskih emiratov. Foto: EPA
Srečko Katanec je zdaj selektor Združenih arabskih emiratov. Foto: EPA
Arantxa Sanchez Vicario
Arantxa Sanchez Vicario je osvojila štiri turnirje za grand slam. Foto: EPA
Jani Brajkovič
Jani Brajkovič je bil eden izmed junakov Vuelte 2006. Foto: EPA
Paolo Di Canio
Paolo Di Canio je znan po svojih izpadih na nogometnih zelenicah. Leta 2000 se je izkazal tudi z izjemno športno potezo. Foto: EPA

Katanec je bil predtem pomočnik trenerja pri mladi reprezentanci Slovenije. Z Goričani je podpisal dveinpolletno pogodbo. Srečko v Novi Gorici ni zdržal dolgo, saj je že avgusta 1998 prvič vodil slovensko člansko reprezentanco ter se z njo uvrstil na evropsko in svetovno prvenstvo.

1967
Rodil se je slovenski nogometaš Darko Milanič. Za izbrano vrsto je odigral 42 tekem. Debitiral je novembra 1992 na tekmi med Slovenijo in Ciprom (1:1). Najbolj je vsem privržencem ostal v spominu po nedosojenem zadetku na tekmi z Italijo v Mariboru (1:1). Milanič je zadel prečko, žoga se je odbila prek golove črte, vendar sodnik Bernd Heynemann gola ni priznal. Svojo zadnjo reprezentančno tekmo je odigral 18. junija 2000, ko je Slovenija na evropskem prvenstvu v Amsterdamu izgubila s Španijo z 1:2. Milanič je trenutno trener Maribora.

1971
Rodila se je španska teniška igralka Arantxa Sanchez Vicario. Osvojila je štiri turnirje za grand slam med posameznicami (OP Francije 1989, 1994 in 1998, OP ZDA 1994) in šest med dvojicami. Osemkrat je bila tudi poražena v finalih turnirjev za grand slam, od tega jo je petkrat ugnala Steffi Graf. Leta 1991 je popeljala Španijo do prve zmage v Pokalu federacij. Španke so slavile še štirikrat (1993-95 in 1998). Sanchezova je rekorderka po številu zmag v Pokalu federacij, ima jih kar 72. Na olimpijskih igrah je osvojila srebrni in bronasti medalji. V karieri je zmagala na 29 turnirjih med posameznicami in na 69 turnirjih med dvojicami. Športno pot je sklenila leta 2002.

1983
Rodil se je kolesar Janez Brajkovič. Leta 2004 je v Veroni postal svetovni prvak v konkurenci do 23 let. Avgusta 2005 je podpisal profesionalno pogodbo z ekipo Discovery Channel. Septembra 2006 je Belokranjec na Dirki po Španiji dva dni nosil zlato majico vodilnega. Zdaj je član Astane.

2000
Nogometaš West Hama Paolo di Canio se je izkazal z izjemno športno potezo na prvenstveni tekmi proti Evertonu (1:1). Vratar gostov je poškodovan ležal na tleh, Di Canio je sprejel žogo v kazenskem prostoru in jo ujel, namesto da bi jo zabil v prazno mrežo. Za to potezo si je prislužil posebno nagrado za Fair play. Di Canio je sicer znan po številnih manj športnih potezah na igrišču. Leta 1998 je bil kaznovan z 11 tekmami prepovedi, ker je odrinil sodnika Paula Alcocka, potem ko mu je pokazal rdeči karton. V dresu Lazia je večkrat navijače pozdravil z nacističnimi gestami.

2000
Guus Hiddink je postal novi selektor južnokorejske izbrane vrste. Nizozemski nogometni strokovnjak je podpisal pogodbo do konca svetovnega prvenstva 2002. Na SP-ju je Hiddink popeljal Korejce do presenetljivega četrtega mesta. V osmini finala je Južna Koreja premagala Italijo z 2:1 po podaljšku, v četrfinalu pa še Španijo po streljanju enajstmetrovk. Šele v polfinalu je bila boljša Nemčija (1:0). Med letoma 2006 do 2009 je bil Hiddink ruski selektor, nato pa je prevzel vodenje turške izbrane vrste.