Jože Mermal je leta 1996 postal predsednik Smelta Olimpije. Foto: RTV SLO
Jože Mermal je leta 1996 postal predsednik Smelta Olimpije. Foto: RTV SLO
Štefka Kostadinova
Štefka Kostadinova je še vedno svetovna rekorderka v skoku v višino. Foto: EPA
Mike Tyson
Mike Tyson si je oddahnil, saj so ga izpustili iz zapora. Foto: EPA

V času mandata tega znanega gospodarstvenika je Smelt Olimpija, ki je kmalu postala Union Olimpija, dosegala največje uspehe. Tivoli je bil ob skorajda vseh evropskih tekmah nabito poln, leta 1997 pa je ekipa pod vodstvom Zmaga Sagadina igrala tudi na turnirju Final four.

1965
Rodila se je bolgarska skakalka v višino Štefka Kostadinova, ki je zdaj predsednica bolgarskega olimpijskega komiteja. Leta 1996 je v Atlanti osvojila zlato olimpijsko medaljo, osem let prej pa je bila v Seulu srebrna. S preskočenimi 209 centimetri je Kostadinova še vedno svetovna rekorderka. Izjemen dosežek ji je uspel na svetovnem prvenstvu leta 1987 v Rimu. Kariero je uradno končala leta 1999, čeprav od leta 1997 ni več nastopala na večjih
tekmovanjih.

1982
Najboljši hokejist vseh časov Wayne Gretzky je postal prvi igralec v Ligi NHL, ki mu je v eni sezoni uspelo doseči več kot 200 točk (seštevek golov in podaj).

1995
Boksarja Mika Tysona so izpustili iz zapora, kjer je bil tri leta zaradi posilstva.

2000
Veslaško moštvo univerze Oxford je po sedmih letih spet slavilo na tradicionalnem veslaškem dvoboju proti univerzi Cambridge.

2001
V Innsbrucku so razstrelili naletno smučino in stolp stare skakalnice. Kmalu zatem so začeli gradnjo nove skakalnice in športnega centra, ki sodita med najmodernejše na svetu.

2002
Judoistka Urša Žolnir je na tekmi za svetovni pokal v Rimu v kategoriji do 63 kg osvojila tretje mesto.

2005
Skakalec Jurij Tepeš je na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Rovaniemiju osvojil bronasto medaljo.

2006
Jure Košir je nastopil na svoji poslovilni tekmi.

2008
Hokejisti ZM Olimpije so na 6. tekmi finala Lige Ebel s 3:2 izgubili proti Salzburgu, ki je tako s skupnim izidom 4:2 osvojil lovoriko.