Gabriela Sabatini je bila povsod ljubljenka občinstva. Foto: EPA
Gabriela Sabatini je bila povsod ljubljenka občinstva. Foto: EPA
Wayne Rooney in Ruud van Nistelrooy
Wayne Rooney je Manchester okrepil po Euru 2004. Foto: EPA
Levi Leipheimer
Američan Levi Leipheimer je eden najbolj vsestranskih kolesarjev. Foto: EPA

20-letna Američanka je bila od argentinske lepotice boljša s 6:3 in 6:4 in se uvrstila v osmino finala. Največji uspeh Sabatinijeve je zmaga na Odprtem prvenstvu ZDA leta 1990.

1964
Končale so se olimpijske igre v Tokiu, na katerih je telovadec Miro Cerar na konju z ročaji osvojil zlato medaljo, kar je bilo takrat edino jugoslovansko zlato.

1966
Rodil se lastnik Chelseaja Roman Abramovič. Ruski milijarder je z nakupom londonskega moštva premikal meje mogočega v angleškem nogometu, saj mu ni bilo težko plačevati milijonskih zneskov za vrhunske nogometaše. Njegova strategija se je izplačala, saj je Chelsea v sezonah 2004/05 in 2005/06 osvojil naslov angleškega prvaka. Tretji naslov je z modrimi osvojil v sezoni 2009/2010.

1973
Rodil se je ameriški kolesar Levi Leipheimer. Do 19. leta se je aktivno ukvarjal s smučanjem, potem pa je moral zaradi hudega padca na rehabilitacijo. Prva štiri leta med profesionalci je kolesaril v ekipi US Postal in bil pomemben pomočnik Lancea Armstronga, ki je nizal zmage na Dirki po Franciji.

1985
Rodil se je nogometaš Wayne Rooney (Manchester United), angleški reprezentant in nekaj časa najmlajši strelec v zgodovini angleške Premier lige. Robustni napadalec je bil star le 16 let in 360 dni, ko je v dresu Evertona oktobra 2002 v zadnji minuti zadel proti Arsenalu in preprečil njegov skoraj enoletni niz brez poraza v domačem prvenstvu. Z rdečimi vragi je osvojil štiri naslove državnega prvaka in Ligo prvakov (2008).

2004
V derbiju Premier lige je Manchester United z goloma Ruuda van Nistelrooya in Wayna Rooneyja premagal Arsenal z 2:0. To je bil prvi poraz topničarjev v angleškem prvenstvu po kar 49 tekmah.

2007
Nogometaši Maribora so v četrtfinalu Pokala Hervis premagali Olimpijo Bežigrad s 3:1.