Aleksander Knavs praznuje rojstni dan. Foto: RTV SLO
Aleksander Knavs praznuje rojstni dan. Foto: RTV SLO
Dejan Košir
Dejan Košir je leta 2002 desetič zmagal na tekmi svetovnega pokala. Foto: RTV SLO
David Beckham
Anglija je leta 2001 slavila Davida Beckhama. Foto: Reuters

V naslednjih letih je z Željkom Milinovičem tvoril obrambni steber, ki je bil ključni člen pri uvrstitvi na evropsko in svetovno prvenstvo. Njegova klubska kariera se je začela v Slovanu, naslednje postaje pa so bile Olimpija, Tirol, Kaiserslauteren, Bochum in Salzburg.

1971
V Albaniji se je rodil Kliton Bozgo, ki je zaznamoval zadnje desetletje v slovenski nogometni ligi. Odlični napadalec je najboljše čase doživljal z Mariborom, s katerim je igral tudi v Ligi prvakov.

1975
Rodila se je biatlonka Lucija Larisi. Njena najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala je 9. mesto v Osrblieju leta 2000.

1950
Rodil se je Pavel Pinni, nekdanji trener nogometašev Hita Gorice, ki je ekipo popeljal do državnih naslovov v sezonah 2003/2004, 2004/2005 in 2005/2006. Treniral je tudi Primorje in Celje.

1996
Biatlonka Tadeja Brankovič je na tekmi svetovnega pokala v Östersundu na Švedskem poskrbela za lepo presenečenje in tekmo na 15 kilometrov končala na šestem mestu.

1997
Na moškem smuku v Beaver Creeku so avstrijski smučarji deklasirali konkurenco, saj so zasedli prvih pet mest. Zmagal je Andreas Schifferer, drugi je bil Hermann Maier, tretji Stefan Eberharter, četrti Fritz Strobl in peti Hannes Trinkl.

2001
Kapetan angleške nogometne reprezentance in igralec Manchester Uniteda, David Beckham, si je po mnenju angleških novinarjev prislužil naslov športnika leta 2001.

2002
Slovenski deskar na snegu Dejan Košir je slavil na paralelnem veleslalomu v Tandadalnu na Švedskem, kar je bila njegova deseta zmaga v svetovnem pokalu.