Alan Smith je odločil tekmo v Köbenhavnu. Foto: EPA
Alan Smith je odločil tekmo v Köbenhavnu. Foto: EPA
Markus Rogan
Markus Rogan je najboljši avstrijski plavalec. Foto: EPA
cska
Košarkarji CSKA-ja so pokal dvignili že šestič v zgodovini. Foto: EPA

Na finalni tekmi v Köbenhavnu so topničarji premagali branilca naslova Parmo z 1:0. Edini zadetek je dosegel Alan Smith v 21. minuti. Za klub, ki je bil ustanovljen že leta 1886 in ima v svoji zbirki 13 naslovov angleškega prvaka, je le ena evropska lovorika premalo.

1949
Pri Torinu se je zgodila letalska nesreča, v kateri je umrlo 18 nogometašev Torina. To je bila prva večja letalska nesreča v zgodovini športa.

1956
Rodila se je nemška skakalka v višino Ulrike Meyfarth. Leta 1972 je v Münchnu osvojila zlato medaljo in je še vedno najmlajša dobitnica zlate olimpijske medalje v posamični atletski disciplini. V Los Angelesu leta 1984 je šla v drug ekstrem in postala najstarejša atletinja z olimpijskim naslovom. Njen osebni rekord je bil 202 cm.

1974
Skupina japonskih alpinistk (v ekipi ni bilo nobenega moškega) je priplezala na Manaslu. Pred tem nobena ženska ni stopila na vrh osemtisočaka.

1975
13-letna Romunka Nadia Comaneci je na Norveškem postala evropska prvakinja v mnogoboju. Slovita telovadka je imela nato briljantno kariero in je med drugim na olimpijskih igrah v Montrealu kot prva telovadka sedemkrat dobila najvišjo možno oceno 10.

1982
Rodil se je avstrijski plavalec Markus Rogan, ki je na olimpijskih igrah v Atenah osvojil srebrni medalji na 100 oziroma 200 metrov hrbtno (obakrat ga je premagal Američan Aaron Peirsol).

1987
Rodil se je španski nogometaš Francesc Fabregas, ki je večji del članske kariere prebil v dresu Arsenala, poleti 2011 pa se je vrnil v matični klub Barcelono.

2003
Rokometaši Ciudad Reala so osvojili Pokal pokalnih zmagovalcev, potem ko so na povratni tekmi proti Göteborgu na Švedskem z remijem ubranili šest golov prednosti s prve tekme.

2008
Košarkarji CSKA-ja so v finalu Evrolige (final four se je igral v Madridu) z 91:77 ugnali Maccabi. Za Ruse je bil to že šesti naslov, za Matjaža Smodiša pa tretji.