Mariborčani so bili blizu točke proti ''farmacevtom'' iz Leverkusna. Foto:
Mariborčani so bili blizu točke proti ''farmacevtom'' iz Leverkusna. Foto:
Dejan Perić
Dejan Perić bo za vedno ostal v najlepšem spominu vsem celjskim navijačem. Foto: EPA
Brazilec Ronaldo
Ronaldo, ki so mu rekli čudežni deček, je s 15 goli najboljši strelec v zgodovini svetovnih prvenstev. Foto: EPA

V prvem polčasu je imel veliko priložnost za Mariborčane Kliton Bozgo, a ni bil najbolj zbran pri zaključku. V 82. minuti je najprej zadel Boris Živković, v zadnji minuti pa še Ulf Kirsten.

1942
Rodil se je David Stern. Komisar Lige NBA je postal 1. februarja 1984. V času njegovega vodenja je liga zelo napredovala v vseh pogledih. Število moštev je naraslo na 30, več kot 200 držav spremlja NBA prek televizijskih ekranov. Stern je sodeloval tudi pri ustanovitvi ženske profesionalne košarkarske lige (WNBA).

1967
Rodil se je kubanski boksar Felix Savon, ki je na treh olimpijskih igrah osvojil zlato medaljo. To je najprej uspelo Madžaru Laszlu Pappu (1948, 1952, 1956), nato Kubancu Teofilu Stevensonu (1972, 1976, 1980), Felix Savon pa je bil olimpijski prvak v težki kategoriji v letih 1992, 1996 in 2000. Šestkrat je postal tudi svetovni prvak.

1970
Rodil se je rokometni vratar Dejan Perić. Reprezentant Srbije in Črne gore je pustil izjemen pečat v Celju. Aprila 2004 se je s Celjem Pivovarno Laško po dolgih letih neuspešnega naskakovanja evropskega vrha vendarle veselil naslova najboljše ekipe na stari celini. Poleti 2004 je prestopil v Barcelono in že v prvi sezoni v dresu katalonskega giganta ostal evropski klubski prvak. Ob koncu kariere se je legendarni "Perke" vrnil v celjska vrata.

1976
Rodil se je brazilski nogometaš Ronaldo. Igral je za PSV iz Eindhovna, Barcelono, Inter, Real in Milan. Leta 1994 je bil član brazilski reprezentance, ki je osvojila naslov svetovnih prvakov (čeprav ni stopil na igrišče). Leta 2002 je carioce popeljal do novega naslova svetovnega prvaka. V finalu je z dvema goloma pokopal Nemce.

1983
Kitajski skakalec v višino Jianhua Žu je v Šanghaju preskočil 238 cm in postavil nov svetovni rekord.

2000
Britanski veslač Steven Redgrave je na olimpijskih igrah v Sydneyju osvojil svojo peto zaporedno olimpijsko zlato kolajno. Z rojakom Matthewom Pinsentom sta zmagala med dvojci brez krmarja.

2007
Vlade Divac je v svojem slogu sredi Beograda ob obisku številnih športnih in estradnih zvezd končal bogato košarkarsko kariero.