Gregor Cankar je v Fukuoki dosegel enega svojih največjih uspehov. Foto: EPA
Gregor Cankar je v Fukuoki dosegel enega svojih največjih uspehov. Foto: EPA
Sašo Udovič
Sašo Udovič je za reprezentanco v 42 nastopih dosegel 16 zadetkov. Foto: RTV SLO

Cankarjev najdaljši skok je meril osem metrov in 16 centimetrov, kar je za pet centimetrov manj, kot sta skočila zmagovalec Rus Kiril Sosounov in Nemec Georg Ackermann.

1950
Italijan Giuseppe ''Nino'' Farina je po zmagi na dirki za VN Italije v Monzi postal prvi uradni svetovni prvak formule ena.

1989
Chris Evert je na Odprtem prvenstvu ZDA v tenisu, kjer je kar šestkrat slavila končno zmago med posameznicami, še zadnjič dobila kak dvoboj. V osmini finala je ugnala 15-letno Monico Seles in briljantne nastope v Flushing Meadowsu sklenila s stoprvo zmago na tem turnirju.

1994
Skupni zmagovalec atletske velike nagrade sta v Parizu postala alžirski tekač Noureddine Morceli in ameriška skakalka v daljavo Jackie Joyner-Kersee.

2000
Nogometna reprezentanca Slovenije je v 1. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2002 v gosteh remizirala s Ferskimi otoki 2:2 (0:1), čeprav je v 86. minuti Milan Osterc vodstvo povišal na 0:2. Kljub nepričakovanemu spodrsljaju se je četa Srečka Katanca na koncu prek dodatnih kvalifikacij uvrstila na mundial v Južni Koreji in na Japonskem.

2004
Saif Saaeed Shaheen iz Katarja je na atletskem mitingu v Bruslju postavil nov svetovni rekord v teku na 3.000 metrov zapreke: 7:53,63. Shaheen je popravil tri leta star rekord Maročana Brahima Boulamija, ki je rekordni čas prav tako tekel v Bruslju

2007
Jaka Lakovič se je s trojko v zadnji sekundi odkupil za ne najboljši večer in Sloveniji na prvi tekmi evropskega košarkarskega prvenstva priboril zmago proti Italiji z 69:68.