Zlatko Zahovič je marsikaj v obraz povedal Srečku Katancu. Foto: RTV SLO
Zlatko Zahovič je marsikaj v obraz povedal Srečku Katancu. Foto: RTV SLO
Tomo Mahorič
Tomo Mahorič je leta 1995 podpisal dveletno pogodbo z Interierom. Foto: RTV SLO

Že prej ne preveč zgledni odnosi med Zahovičem in Katancem so se približali vrelišču na tekmi svetovnega prvenstva med Slovenijo in Španijo. Zahovič je vidno jezen zapustil igrišče, potem ko ga je Katanec na začetku drugega polčasa zamenjal z Milenkom Ačimovičem. V slačilnici je po tekmi izbruhnil hud spor, posebej Zahovič pa je izrekel nekaj izjemno ostrih in neprimernih besed. Epilog: Zlatko Zahovič je zapustil Južno Korejo, Srečko Katanec pa se je po mundialu poslovil od selektorskega stolčka.

1970
Rodil se je alpski smučar Andrej Miklavc. Svojo edino zmago na tekmah za svetovni pokal je dosegel leta 1995 na slalomu v Park Cityju, ko je za stotinko premagal Avstrijca Christiana Mayerja. To je bila tudi njegova edina uvrstitev na stopnice za zmagovalce.

1977
Košarkarji Portlanda so prvič postali zmagovalci Lige NBA, potem ko so v finalu Philadelphio premagali s 4:2 v zmagah. Najkoristnejši igralec finala (MVP) je bil Bill Walton.

1983
Yannick Noah je v finalu Odprtega prvenstva Francije v Parizu premagal Matsa Wilandra s 6:2, 7:5, 7:6. Noah je še vedno zadnji Francoz, ki je dvignil pokal mušketirjev. Ljubljenec Roland Garrosa je tisto leto v Parizu izgubil le en niz, za poslastico pa je v finalu ugnal branilca naslova in po Arthurju Ashu postal drugi temnopolti zmagovalec Pariza.

1995
Tomo Mahorič je postal trener košarkarskega kluba Interier Krško. Mahorič je bil pri Olimpiji prej pomočnik Zmaga Sagadina, pri Intereiru pa se je izjemno uveljavil in klub popeljal v finale državnega prvenstva.

1996
Nogometaši SCT Olimpije so osvojili pokalni naslov. Na povratni finalni tekmi so proti Primorju igrali 1:1. Prvo tekmo v Ajdovščini je Olimpija dobila z 1:0.

1999
Italijanskega kolesarja Marca Pantanija so izključili z Dirke po Italiji, potem ko so v njegovi krvi našli povečano količino rdečih krvnih telesc. Pantani je moral rožnato majico vodilnega v skupnem seštevku odstopiti Ivanu Gottiju, ki je to izkoristil in nekaj dni kasneje postal zmagovalec Gira.