Nastja Čeh je potrdil zmago nad Izraelci. Foto: EPA
Nastja Čeh je potrdil zmago nad Izraelci. Foto: EPA
Tim Henman
Timu Henmanu ni uspelo zaigrati v finalu Wimbledona. Foto: EPA

praktično že zagotovili igranje v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2004.
Pred 7.000 gledalci na stadionu za Bežigradom je najprej zadel Ermin Šiljak v 35. minuti, že dve minuti zatem pa je bilo 2:0. Aleksander Knavs je bil najvišji po prostem strelu Zlatka Zahoviča. Izraelcem je uspelo znižati. V 68. minuti je bil vratar Marko Simeunovič po lepi akciji z desne strani in strelu Reviva brez moči. Odločitev je padla v 78. minuti, ko sta si Zlatko Zahovič in Nastja Čeh izmenjala dvojno podajo, Čeh pa je brez težav zapečatil usodo Izraelcev.

Do konca so Izraelci poskušali izid vsaj znižati, a z dvema igralcema manj - sodnik Herbert Fandel je ob koncu izključil Nimnija (prigovarjanje) in Bena Haima (drugi rumeni karton) -, je bilo to nemogoče.

1974
Rodil se je britanski teniški igralec Tim Henman. Profesionalec je postal leta 1993. Ko se je leta 1996 prebil do četrtfinala Wimbledona, so ga že razglašali za naslednika Freda Perryja, ki je leta 1936 kot zadnji Britanec slavil na sveti travi. V Wimbledonu je celo desetletje vladala "henmanmania", hrib pri osrednjem igrišču so poimenovali kar "Henman hill". V Wimbledonu je bil štirikrat v polfinalu (1998, 1999, 2001 in 2002). Najbolj boleč je bil poraz proti Goranu Ivaniševiću leta 2001. Hrvat je bil že v povsem izgubljenem položaju, a ga je rešil dež. V nadaljevanju je spreobrnil potek in ugnal Henmana. Leta 2004 je zaigral tudi v polfinalu OP Francije in OP ZDA. Osvojil je 11 turnijev ATP in samo s turnirskimi nagradami zaslužil več kot 12 milijonov evrov.

1996
Slovenska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijskem srečanju za svetovno prvenstvo na stadionu za Bežigradom izgubila z Grčijo z 0:3. Varovanci selektorja Zdenka Verdenika so bili v prvem delu boljši, potem pa so Grki v 54. minuti povedli. Alexandris je izkoristil napako obrambe in matiral vratarja Boška Boškoviča. Do zaključka tekme je imela pobudo Slovenija, v zadnji trenutkih tekme pa sta zmago gostov potrdila Konstantinidis in Machlas.

2002
V Berlinu so si na zadnjem od sedmih mitingov za Zlato ligo 50 kg zlata za vseh sedem zmag v svoji disciplini razdelili Marion Jones (100 m), Hicham El Guerrouj (1.500 m), Felix Sanchez (400 m ovire) in Ana Guevara (400 m).