Michael Owen (desno) je za Bežigradom poskrbel, da Olimpija ne bi celo senzacionalno zmagala. Foto: EPA
Michael Owen (desno) je za Bežigradom poskrbel, da Olimpija ne bi celo senzacionalno zmagala. Foto: EPA
Laurent Jalabert
Laurent Jalabert se je leta 1995 veselil zmage na Vuelti. Foto: EPA
Juretu Robiču v slovo

Motivirani zeleno-beli so presegli svoje realne zmožnosti. V 66. minuti je stadion za Bežigradom navdušil Nedim Jusufbegović, ko je z močnim strelom z roba kazenskega prostora zatresel vratnico, Tonči Žlogar pa je žogo pospravil v mrežo Redsov. 11 minut pred koncem srečanja je Jon Arne Riise z leve strani lepo podal v kazenski prostor, kjer je Michael Owen z glavo izid izenačil. Na povratni tekmi na Anfieldu je Liverpool slavil s 3:0.

1938
Američan Don Budge je v finalu OP ZDA v tenisu ugnal Geneja Makoja s 6:3, 6:8, 6:2 in 6:1. S to zmago je postal prvi igralec, ki mu je uspelo dobiti vse štiri turnirje za grand slam v istem letu.

1980
Rodil se je nogometaš Jon Arne Riise. Med letoma 2001 in 2008 je igral za Liverpool, nato je prestopil v Romo.

1995
Francoski kolesar Laurent Jalabert je postal skupni zmagovalec 50. Dirke po Španiji. To je bila njegova edina zmaga na eni izmed treh tritedenskih kolesarskih dirk. Priljubljeni ''Jaja'' je povsem deklasiral tekmece, v Madridu je postal tudi najboljši šprinter in hribolazec. Drugo mesto je zasedel Španec Abraham Olano, tretje pa Belgijec Johan Bruyneel.

1999
Sloviti italijanski alpski smučar Alberto Tomba, ki je leta 1998 končal kariero, je prišel na promocijski obisk v Ljubljano.

2000
Na reliju v Velenju je Andrej Jereb dirko pred koncem postal državni prvak.

2006
Avstrijka Tamira Paszek je v finalu WTA-turnirja v Portorožu premagala Italijanko Eleno Camerin s 7:5 in 6:1.

2010
V prometni nesreči je umrl ekstremni kolesar Jure Robič. Robič se je rodil 10. aprila 1965. Kolesarsko kariero je začel v klubu Lip Bled in jo nadaljeval v novomeški Krki in kranjski Savi ter bil med letoma 1988 in 1994 član državne reprezentance. Kariera cestnega kolesarja je bila zelo uspešna, ni pa bila vrhunska. Ko se je lotil ultramaratonskega kolesarstva, je bilo hitro jasno, da je rojen za to zvrst. Imel je rekordnih pet zmag na dirki Raam, brutalno težki dirki z enega na drugi konec ZDA, na kateri tekmovalci spijo le po nekaj minut na dan.

Juretu Robiču v slovo