Drago Grubelnik je bil leta 2004 v Kranjski Gori šesti. Le dvakrat je bil na tekmah svetovnega pokala uvrščen višje. Foto: MMC RTV SLO
Drago Grubelnik je bil leta 2004 v Kranjski Gori šesti. Le dvakrat je bil na tekmah svetovnega pokala uvrščen višje. Foto: MMC RTV SLO

Drago Grubelnik je s šestim mestom (v finalu je pridobil kar 20 mest) ujel finale svetovnega pokala v Sestrieru. Košir je bil na svojem domačem smučišču, kjer je med drugim tudi enkrat zmagal, deseti, kar je bila njegova najboljša uvrstitev v zadnjih dveh sezonah.

1932
Rodil se je Mik Pavlovič, nekoč košarkar, nato trener, danes pa se pojavlja v medijih kot pronicljivi analitik tekem.

1980
Rodil se je kanadski hokejist Simon Gagne, ki trenutno igra za Los Angeles Kingse.

1996
Osemnajstletna Katarina Breznik je na mladinskem svetovnem prvenstvu v v alpskem smučanju v Švici osvojila bronasto medaljo v veleslalomu. Zmagala je Italijanka Karen Putzer, ki je kasneje dosegala odlične izide v članski konkurenci, medtem ko se je Breznikova "izgubila".

2000
Košarkarji Uniona Olimpije so v prvi tekmi osmine finala evropske lige doma premagali pirejski Olympiakos s 65:61 (33:34). Najboljši strelec je bil Slavko Kotnik z 18 točkami. Jure Zdovc je na trdi tekmi vseh svojih 13 točk dosegel v drugem polčasu.

2000
Bayern je v 3. krogu drugega dela nogometne Lige prvakov uničil madridski Real in na Santiagu Bernabeu zmagal s 4:2, potem ko je bilo po zadetkih Scholla, Effenberga in Finka že po prvem polčasu 3:1.