Osleidys Menendez je bila z 71,70 m nekaj časa tudi svetovna rekorderka, nato pa jo je z vrha sklatila Čehinja Barbora Špotakova (72,28 m). Foto: EPA
Osleidys Menendez je bila z 71,70 m nekaj časa tudi svetovna rekorderka, nato pa jo je z vrha sklatila Čehinja Barbora Špotakova (72,28 m). Foto: EPA
Andrej Hauptman
Andrej Hauptman je upal, da bo leta 2000 med najboljšimi novinci Toura, a je moral še pred začetkom domov. Foto: RTV SLO
Thierry Henry
Thierry Henry je poslal Brazilce domov. Foto: EPA

22-letna Menendezova je orodje zalučala 71,54 metra, kar je bilo dobra dva metra dlje od prejšnjega rekordnega dosežka Norvežanke Trine Solberg Hattestad iz julija leta 2000.

1903
Začela se je prva Dirka po Franciji. Trajala je 19 dni, kolesarji pa so morali prevoziti 2.500 km. Med 60 nastopajočimi jih je le 21 videlo cilj. Zmagal je Maurice Garin.

1973
V prvi medsebojni tekmi kakega ameriškega in kitajskega košarkarsekga moštva je ekipa ameriških igralcev s 96:61 premagala Šanghaj.

1993
Nogometne tekme 2. lige paragvajskega prvenstva med Sportivom Amelianom in Generalom Caballerom zanesljivo na tem mestu ne bi omenjali, če ne bi sodnik William Weiler pokazal 20 rdečih kartonov.

2000
Andrej Hauptman ni smel štartati na Dirki po Franciji. Izvidi so pokazali preveliko rdečih krvnih telesc, kar po pravilih Mednarodne kolesarske zveze pomeni avtomatični suspenz oziroma prepoved tekmovanj za štirinajst dni.

2004
Grški nogometaši so na evropskem prvenstvu na Portugalskem pripravili novo senzacijo in z 1:0 po podaljšku izločili Čehe, ki so na turnirju igrali odličen nogomet. Odločilni gol je v 105. minuti dosegel Traianos Dellas.

2006
Francija je v četrtfinalu svetovnega prvenstva v nogometu z 1:0 premagala Brazilijo. Galski petelini so poskrbeli za senzacijo v Frankfurtu. Odločitev je padla v 57. minuti. Zinedine Zidane je z leve strani s prostega strela podal v kazenski prostor. Žoga je preletela večino igralcev, a ne Thierryja Henryja, ki jo je na drugi vratnici povsem nepokrit pričakal in jo s prve zabil v mrežo. Brazilci so bili povsem razglašeni in do konca tekme niso več resneje ogrozili vrat Fabiena Bartheza.