Sani Bečirovič je bil še najboljši člen slabe slovenske ekipe leta 2001. Foto: RTV SLO
Sani Bečirovič je bil še najboljši člen slabe slovenske ekipe leta 2001. Foto: RTV SLO
Največja asa sodobne teniške dobe: Roger Federer in Pete Sampras. Foto: EPA
Jure Zdovc
Foto: EPA

Čeprav je Slovenija igrala brez Arriela McDonalda, Bena Udriha, Matjaža Smodiša in Marka Tuška, si ne bi smela privoščiti poraza proti tako slabi reprezentanci. Najboljši strelec je bil Sani Bečirovič s 24 točkami. Poraz v Coventryju ni imel resnejših posledic, saj je Slovenija tudi ta kvalifikacijski ciklus prestala uspešno in se uvrstila na evropsko prvenstvo 2003 na Švedskem.

1948
Rodil se je ameriški košarkar in trener Rudy Tomjanovich. Slaven je postal že kot igralec, največje uspehe pa je dosegel kot trener. Največja uspeha je dosegel s Houston Rocketsi, ki jih je v letih 1994 in 1995 popeljal do dveh naslovov NBA. Bil je izbran za trenerja leta 1997. Leta 2000 je ameriško reprezentanco popeljal do zlata na olimpijskih igrah v Sydneyju.

1960
Wilt Chamberlain je na tekmi lige NBA med Philadelphio in Bostonom (132:129) zbral neverjetnih 55 skokov, kar je še vedno veljaven rekord.

1975
Rodila se je ameriška alpska smučarka Kristina Koznick, med letoma 1998 in 2003 zmagovalka šestih slalomskih tekem za svetovni pokal. Pred letošnjo sezono je Koznickova končala kariero. Med cilji, ki jih ni dosegla, je olimpijska medalja (nastopila je na treh igrah), prav tako pa je nikoli ni bilo na stopničkah tekem svetovnega prvenstva. Izmed ameriških smučark imata le Tamara McKinney (18) in Picabo Street (9) več zmag na tekmah svetovnega pokala.

1975
Rodil se je nekdanji slovenski nogometni reprezentant Spasoje Bulajič, ki je v Sloveniji igral za velenjski Rudar, CMC Publikum, Olimpijo in Maribor. Edini reprezentančni gol je dosegel aprila 1998 v Murski Soboti na prijateljski tekmi proti Češki (1:3).

1995
Atletinja Brigita Bukovec je prejela Bloudkovo nagrado, najvišje državno priznanje na področju športa. Nagradi za življenjsko delo sta prejela dr. Silvo Kristan in inž. Pavle Šegula.

2002
Na svetovnem prvenstvu v gimnastiki je Mitja Petkovšek v Debrecenu na bradlji z oceno 9,787 osvojil srebrno medaljo. Zmagal je Kitajec Li Šjaopeng (9.812).

2007
Upokojeni teniški igralec Pete Sampras je v "bitki generacij" v Macau ugnal takratnega prvega igralca sveta Rogerja Federerja s 7:6 (6) in 6:4.

2008
Jure Zdovc je na selektorskem mestu slovenske košarkarske reprezentance zamenjal Aleša Pipana. Najtrofejnejši slovenski košarkar vseh časov je reprezentanco na evropskem prvenstvu na Poljskem popeljal do četrtega mesta. Polega izbrane vrste je isto leto prevzel še vodenje Uniona Olimpije.