Jure Košir je v Lillehammerju dosegel uspeh kariere. Foto: EPA
Jure Košir je v Lillehammerju dosegel uspeh kariere. Foto: EPA
Mitja Kunc
Mitja Kunc je zmagal na slalomu v Jongpjongu. Foto: EPA
Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers (desno) je zgrešil polaganje, ki bi zeleno-belim omogočilo podaljšek. Foto: EPA

Avstrijec je za 15 stotink sekunde prehitel Italijana Alberta Tombo. Mojstrančan je zaostal za 51 stotink. Le za 9 stotink je medaljo zgrešil Mitja Kunc. Andrej Miklavc je bil deseti.

1994
Vladimir Smirnov je v Lillehammerju postal olimpijski prvak v maratonskem teku na 50 kilometrov v klasični tehniki. Kazahstanec, ki je veljal za "večno drugega", je za več kot minuto ugnal drugouvrščenega Finca Miko Myllyläja. Tretji je bil Norvežan Sture Sivertsen.

1995
Švicarka Vreni Schneider je zmagala na slalomu za svetovni pokal v Mariboru. To je bila njena 54. zmaga v svetovnem pokalu. Na 2. mesto se je uvrstila Katja Koren, ki je zaostala 39 stotink sekunde. Tretja je bila Norvežanka Trude Gimle, četrta pa Urška Hrovat.

1997
Finski skakalci so zmagali na ekipni tekmi na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Trondheimu. Ari Pekka Nikkola, Jani Soininen, Mika Laitinen in Janne Ahonen so ugnali Japonce in Nemce. Slovenija je bila šesta.

2000
Mitja Kunc je zmagal na slalomu za svetovni pokal v Jongpjongu v Južni Koreji. Drugo mesto je z zaostankom 73 stotink sekunde zasedel Norvežan Ole Christian Furuseth, tretji pa je bil Avstrijec Mario Matt. Črnjan je tretjič v karieri stopil na stopničke za zmagovalce, prvič na najvišjo. Blestel je v drugi vožnji, ko je imel najboljši čas. Kunc je na prvi progi s številko 20 dosegel drugi čas, že njegov zaostanek desetinke sekunde za Furusethom pa je obetal veliko.

2002
V povratni tekmi finala Mednarodne hokejske lige je Alba Volan premagala Olimpijo s 5:2 (1:1, 3:0, 1:1), ker pa se je tudi prva tekma končala z zmago domačega moštva s tremi goli razlike, je bil na sporedu podaljšek. V njem pa so imeli več sreče in zbranosti Ljubljančani, ki so tako tudi v drugem letu lige postali zmagovalci. Odločilni zadetek je v 59 sekundi podaljška po podaji Gregorja Polončiča dosegel Dejan Kontrec.

2003
Košarkarji Uniona Olimpije so v 1. krogu drugega dela Evrolige izgubili z Olympiacosom z 72:74. Dve minuti in 40 sekund pred koncem je so imeli zmaji še 5 točk prednosti (70:65). Markovič je s trojko znižal na 70:68, Evans je minuto in 25 sekund pred koncem izenačil, Markovič pa je s črte prostih metov Grke popeljal v vodstvo (70:72). Štelmahers je izenačil, po dveh uspešnih prostih metih Tomića (27 točk) pa je prav Štelmahers v zadnji sekundi zgrešil precej enostavno polaganje za podaljšek. Za zeleno-bele je največ točk dosegel Jurak (16).

2005
Italijan Giorgio Rocca je zmagal na slalomu za svetovni pokal v Kranjski Gori. Drugi je bil Šved Andre Myhrer, tretji pa Avstrijec Benjamin Raich. Najboljši Slovenec je bil Mitja Dragšič na 13. mestu. Že pred drugo vožnjo pa so gledalci v Kranjski Gori lahko pozdravili Mitjo Kunca, ki je kot predtekmovalec opravil zadnji nastop v 15 let dolgi karieri, v kateri je med drugim osvojil bron na SP in 4. mesto na OI. Zadnje ciljne črte v karieri ni prevozil, saj so ga na ramena naložili reprezentančni kolegi in ga ob bučnem pozdravu gledalcev odnesli v cilj.