Boštjan Ficko (desno) je zabil zadnji žebelj v krsto Hrvatov. Foto: RTV SLO
Boštjan Ficko (desno) je zabil zadnji žebelj v krsto Hrvatov. Foto: RTV SLO
Jevgenij Kafelnikov
Jevgenij Kafelnikov je leta 1999 edinkrat v karieri dobil OP Avstralije. Foto: EPA
Emanuel Ginobili
Emanuel Ginobili je svoje znanje pokazal tudi v Tivoliju. Foto: EPA

6.500 gledalcev v nabito polni dvorani Tivoli je pripravilo izjemno vzdušje. Zavrelo je že v 5. minuti, ko je Aleš Pajovič v preveliki vnemi v obrambi nesrečno zadel oko Petra Metličića. Slovenska igra je bila v prvem polčasu odlična, predvsem pa so znova zelo dobro igrali v trenutkih, ko so imeli igralca manj na igrišču. Na odmor so odšli s prednostjo 15:13.

Drugi polčas se je začel sanjsko. Vid Kavtičnik, Tomaž Tomšič in Boštjan Ficko so prednost v 35. minuti povišali na 18:13. Hrvati so se v 48. minuti približali na 21:22. Zadnjo minuto so slovenski rokometaši začeli z golom prednosti (26:25) in igralcem manj na igrišču, kljub temu pa Boštjan Ficko deset sekund pred koncem poskrbel za veliko slavje v Tivoliju. Kavtičnik je dosegel 6 golov, pri Hrvatih pa je z 12 goli blestel Mirza Džomba.

1988
Po veleslalomski zmagi je Mateja Svet v Kranjski Gori ugnala vse tekmice še v slalomu. Drugo mesto sta zasedli Švicarka Vreni Schneider in Avstrijka Roswitha Steiner. Obe sta zaostali 60 stotink sekunde. To je bila edina zmaga Svetove v slalomih za svetovni pokal.

1999
Jevgenij Kafelnikov je v finalu OP Avstralije v tenisu premagal Thomasa Enqvista s 4:6, 6:0, 6:3 in 7:6. To je bila njegova edina zmaga na turnirju v Melbournu in drugi grand slam naslov v karieri. V prvem nizu je bil Kafelnikov v podrejenem položaju, ker je Enqvist blestel v igri z osnovne črte. V drugem nizu je prevzel pobudo in dobil devet zaporednih iger. Šved se ni predal in v četrtem nizu sta igralca igrala podaljšano igro. Prvih pet točk je dobil Rus, zmago pa mu je Enqvist poklonil z dvojno napako, kar je bila njegova 62 nevsiljena napaka v dvoboju.

2001
Hokejisti Olimpije so osvojili naslov prvakov Mednarodne lige, potem ko so v povratni finalni tekmi premagali Albo Volan s 7:1. Prva tekma se je končala 4:4. Madžari so povedli v z golom Orsa, potem pa so zmaji prevzeli pobudo in povsem zmleli nasprotnika. Dva gola je zabil odlični Dejan Kontrec. V vratih Olimpije je blestel najboljši vratar Mednarodne lige Anže Ulčar.

2002
Košarkarji Uniona Olimpije so v 12. krogu Evrolige izgubili s Kinderjem iz Bologne s 85:89. Ljubljanski košarkarji so tekmo s Kinderjem začeli obetavno. V tretji minuti je bilo že 10:1. V nadaljevanju so izkušeni gostje ujeli priključek. Slabosti v igri domačih so se v drugem polčasu stopnjevale. Pri Kinderju je blestel Manu Ginobili (24 točk), pri zmajih je največ točk dosegel Jiri Welsch (22).

2003
Radomir Antić je postal novi trener nogometašev Barcelone. Nekdanji jugoslovanski reprezentant je v Španiji leta 1996 z madridskim Atleticom osvojil tako državni kot tudi pokalni naslov. Nasledil je Luisa van Gaala, ki ga je vodstvo Barcelone odpustilo zaradi slabih rezultatov.

2010
Smučarski skakalec Robert Kranjec je v Oberstdorfu z 2. mestom dobil neposredni obračun z Gregorjem Schlierenzauerjem (7.) za mali kristalni globus v smučarskih poletih. Po treh posamičnih tekmah je Kranjec slavil s kar 260 točkami, drugo mesto pa je z 79 točkami zaostanka osvojil Schlierenzauer.

2010
Roger Federer je svoje vitrine obogatil s 16. lovoriko na turnirjih za grand slam, potem ko je v finalu Odprtega prvenstva Avstralije v treh nizih s 6:3, 6:4 in 7:6 odpravil Andyja Murrayja.

2011
Športni direktor Olimpije Mile Ačimović je potrdil, da je odlični strelec Dare Vršič s klubom podpisal dveletno pogodbo.