Bojan Križaj je leta 1987 zadnjič zmagal na tekmi svetovnega pokala. Foto: RTV SLO
Bojan Križaj je leta 1987 zadnjič zmagal na tekmi svetovnega pokala. Foto: RTV SLO
Gregor Cankar
Gregor Cankar praznuje 36. rojstni dan. Foto: EPA
Martina Hingis
Martina Hingis je bila še rosno mlada, ko je prvič zmagala v Avstraliji. Foto: EPA

Osem stotink je zaostal Avstrijec Mathias Berthold, 12 pa Nemec Armin Bittner. V sezoni 1986/1987 je Križaj petkrat stal na odru za zmagovalce, od tega dvakrat na najvišji stopnički, kar je bilo dovolj za mali kristalni globus. Slovenski as je zbral 105 točk, drugouvrščeni Ingemar Stenmark pa 96.

1924
Začele so se prve zimske olimpijske igre. V Chamonixu v Franciji je sodelovalo 294 športnikov iz 16 držav, od tega le 13 žensk.

1975
V Celju se je rodil atlet Gregor Cankar, z izidom 8,40 metra lastnik državnega rekorda v skoku v daljino. Njegov največji uspeh je bronasta medalja na svetovnem prvenstvu v atletiki leta 1999. Leta 1996 je bil na olimpijskih igrah v Atlanti šesti. Na številnih tekmovanjih je imel Cankar težave s prestopom, zato poznavalci menijo, da bi lahko v karieri dosegel še precej več.

1997
Šestnajstletna Švicarka Martina Hingis je v Melbournu postala najmlajša zmagovalka na teniških turnirjih za grand slam. V finalu Odprtega prvenstva Avstralije je s 6:2 in 6:2 premagala Francozinjo Mary Pierce.

2004
Umrl je nogometaš Benfice Mikloš Feher. Soigralec Zlatka Zahoviča se je zaradi srčnega infarkta zgrudil v zadnjih minutah tekme proti Vitorii v portugalskem mestu Guimaraes. 24-letnega madžarskega napadalca je trener Benfice Jose Antonio Camacho v igro poslal v 60. minuti. V sodnikovem podaljšku je pri vodstvu Benfice prejel rumeni karton, se nasmehnil sodniku, nato pa padel na tla in tragično umrl.