Jaka Lakovič, nepogrešljivi član slovenske reprezentance, je bil 16. januarja leta 2002 nezgrešljiv na tekmi proti CSKA-ju. Foto: EPA
Jaka Lakovič, nepogrešljivi član slovenske reprezentance, je bil 16. januarja leta 2002 nezgrešljiv na tekmi proti CSKA-ju. Foto: EPA
Sergi Bruguera
Sergi Bruguera se je najbolj proslavil z obema zmagama na turnirju za grand slam v Roland Garrosu. Foto: EPA
Stephane Peterhansel
Francoz Stephane Peterhansel (Mitsubishi) je kralj Relija Dakar. Foto: EPA

Oba sta zadela po pet trojk. Gostitelji so z izjemno igro navdušili 2.500 gledalcev v dvorani Leona Štuklja. Sredi tretje četrtine so povedli z 82:53, pred zadnjo četrtino pa so imeli 25 točk naskoka. Čeprav je v zadnjem delu igre slovenskim podprvakom nekoliko popustila koncentracija in so nasprotniku dovolili nekaj lahkih košev, pa zmaga Krke nikoli ni bila vprašljiva. CSKA nikakor ni našel odgovora za razpoložene Dolenjce, ki so prišli do pete zmage v skupini C.

1944
Rodil se je Franc Hvasti, nekdanji kolesar, reprezentant, selektor in trener. Hvasti je eden izmed najzaslužnejših za razvoj slovenskega kolesarstva v zadnjih dvajsetih letih.

1971
Rodil se je španski teniški igralec Sergi Bruguera. Leta 1993 in 1994 je zmagal na Odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Profesionalec je postal leta 1988. Na začetku devetdesetih let je veljal za kralja peščenih igrišč. Leta 1993 je v Roland Garrosu v petih nizih odpravil velikega favorita Američana Jima Courierja, leto kasneje pa še rojaka Alberta Berasateguija. Na olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996 ga je v finalu gladko odpravil Andre Agassi. Brazilec Gustavo Kuerten je Sergija presenetil v finalu Roland Garrosa junija 1997. Osvojil je 14 ATP turnirjev med posamezniki in tri med dvojicami. Na ATP lestvici je bila najvišje na 3. mestu (8. januarja 1994). S turnirskimi nagradami je zaslužil skoraj 12 milijonov ameriških dolarjev. Kariero je zaključil leta 2002.

2003
Košarkarji Uniona Olimpije so v 11. krogu Evrolige ugnali Žalgiris s 76:55. Zmaji so že tri kroge pred koncem izpolnili prvi cilj sezone, saj so se prebili med najboljših 16 ekip v Evropi. Ob polčasu so Litovci še držali priključek (32:30). Po odmoru sta se razigrala Marino Baždarić (23 točk) in Goran Jurak (15 točk). Varovanci trenerja Toma Mahoriča so v skupini B zmagali že osmič.

2005
Francoz Stephane Peterhansel (Mitsubishi) je obranil zmago med avtomobilisti na Reliju Dakar. Skupno 2. mesto je osvojil nekdanji smučarski šampion Luc Alphand (Mitsubishi), tretja pa je bila Nemka Jutta Kleinschmidt (Volkswagen).

To je bila Peterhanslova druga zmaga zapored, skupno pa je zbral devet zmag, šestkrat je bil najboljši med motoristi. Japonski proizvajalec Mitsubishi je dosegel peto zaporedno zmago na reliju Dakar. Med motoristi je prvič zmagal Francoz Cyril Despres (KTM). Drugi je bil Španec Marc Coma, tretji pa Južnoafričan Alfie Cox.