Sodišče je odločilo, da je O. J. Simpson nedolžen, kar pa Američanov ni prepričalo. Foto: EPA
Sodišče je odločilo, da je O. J. Simpson nedolžen, kar pa Američanov ni prepričalo. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović v dresu Barcelone ni blestel. Foto: Reuters

Odločitev si je po televiziji ogledalo okrog 100 milijonov ljudi. Simpson je bil obtožen, da je leta 1994 umoril svojo ženo in njenega prijatelja.

1965
Rodil se je Jan-Ove Waldner. Rekli so mu Mozart namiznega tenisa. Verjetno na Kitajskem ni Šveda, ki bi ga bolje poznali, saj je bil edini, ki se je lahko kosal s Kitajci. Waldner je ob obilici medalj z evropskih in svetovnih prvenstev enkrat postal tudi olimpijski prvak, in sicer leta 1992 med posamezniki.

1968
Rodil se je Nik Zupančič, nekdanji slovenski hokejski reprezentant, ki se je po nekaj sezonah igranja v avstrijskem moštvu Lustenau vrnil v domovino, kjer je v Ligi Ebel v sezoni 2008/09 pri Olimpiji končal kariero.

1981
V Malmöju se je bosanskim priseljencem rodil švedski nogometni napadalec Zlatan Ibrahimovic. V sezoni 1999/00 je postal profesionalec pri Malmöju. Leta 2001 je za 7,8 milijona evrov prestopil k Ajaxu, kjer je zablestel pod vodstvom trenerja Ronalda Koemana. 31. avgusta 2004 je za 16 milijonov evrov odšel k Juventusu, poleti 2006 pa je po aferi Moggiopolli prestopil k Interju. Po treh zelo uspešnih sezonah, črno-modri so bili vedno italijanski prvaki, je odšel v Barcelono, kjer pa se ni najbolje znašel. Pred sezono 2010/11 se je vrnil v Milano, vendar ne k Interju, ampak k AC Milanu.

2004
Na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Veroni je Španec Oscar Freire že tretjič postal svetovni prvak v cestni dirki. Poleg njega so samo še Italijan Alfredo Binda ter Belgijca Eddy Merckx in Rik van Steenbergen po trikrat oblekli mavrično majico.

2010
Svetovno kolesarsko prvenstvo v Geelongu se je končalo s prvim naslovom za Norveško, po šprintu 25 kolesarjev je cestno dirko dobil Thor Hushovd. Uspešen slovenski nastop je Grega Bole kronal z 11. mestom.