Andrej Jerman je prismučal do prve zmage, ki pa se je že nekaj časa napovedovala. Foto: EPA
Andrej Jerman je prismučal do prve zmage, ki pa se je že nekaj časa napovedovala. Foto: EPA
Alberto Tomba
Alberto Tomba je imel na olimpijskih igrah več uspeha kot na svetovnih prvenstvih. Foto: EPA
Lothar Matthäus
Lothar Matthäus, nekoč izjemen igralec, danes pa trener. Foto: EPA

Tržičan je bil na vseh vmesnih časih hitrejši od drugouvrščenega Avstrijca Hansa Gruggerja, ki ga je na koncu ugnal za 22 stotink. Tretji je bil Kanadčan Erik Guay. Jerman je do zmage prismučal s štartno številko 11. Tržičan je svoj drugi smuk za svetovni pokal dobil decembra 2009 v Bormiu.

1996
Alberto Tomba je zmagal na veleslalomu za svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v Sierra Nevadi in prvič postal svetovni prvak. Drugi je bil Švicar Urs Kälin, tretji pa njegov rojak Michael Von Grünigen. Jure Košir je osvojil osmo mesto. Pred tem je imel Tomba le bron, ki ga je osvojil na svojem prvem svetovnem prvenstvu leta 1987.

1968
Wilt Chamberlain, član Philadelphie 76ers, je postal prvi košarkar v Ligi NBA, ki je v karieri presegel mejo 25.000 doseženih točk.

1980
Eric Hayden je na olimpijskih igrah v Lake Placidu osvojil peto zlato medaljo in postal prvi hitrostni drsalec, ki je na enih olimpijskih igrah dobil vseh pet disciplin (500 m, 1.000 m, 1.500 m, 5.000 m, 10.000 m).

1999
Špela Pretnar je zmagala na nočnem slalomu za svetovni pokal v Areju na Švedskem, kar je bila njena druga zmaga v karieri. Drugo mesto je osvojila Norvežanka Trine Bakke, vodilna po prvi vožnji, tretja pa je bila Švedinja Anja Pärson.

2000
39-letni nemški nogometaš Lothar Matthäus je zrušil rekord švedskega vratarja Thomasa Ravellija, potem ko je zaigral na tekmi proti Nizozemski, kar je bil njegov 144. nastop za reprezentanco.

2002
Rok Predanič je na dvoranskem mitingu v Ljubljani postavil nov državni rekord v teku na 60 metrov: 6,65.

2003
Paula Radcliffe je na uličnem teku v San Juanu v Portoriku postavila svetovni rekord na 10 kilometrov, ki je še vedno veljaven: 30:21.

2008
Na tekmi angleškega nogometnega prvenstva med Arsenalom in Birminghanom je že v drugi minuti Martin Taylor brutalno pokosil hrvaškega reprezentanta Eduarda. Da je poškodba zelo huda, so takoj pokazale reakcije Eduardovih soigralcev, ki so zmajevali z glavo in imeli poglede uprte v nebo. Vodstvo Televizije Sky, ki je neposredno prenašalo tekmo, se je odločilo, da zaradi grozljivosti prekrška posnetka sploh ne bo pokazalo. Tekma je bila prekinjena kar za osem minut. Eduarda so z igrišča odnesli na nosilih, zaradi poškodbe pa ni mogel igrati skoraj eno leto.