Primož Peterka je že dvakrat slavil na prestižnem prizorišču skakalnih tekem v Garmisch-Partenkirchnu. Foto: EPA
Primož Peterka je že dvakrat slavil na prestižnem prizorišču skakalnih tekem v Garmisch-Partenkirchnu. Foto: EPA
Jure Košir
Jure Košir je na spektakularnem nočnem slalomu osvojil šesto mesto. Foto: RTV SLO

Obakrat je drugo mesto osvojil Avstrijec Andreas Goldberger. Zmaga leta 2003 je bila tudi za zdaj zadnja od skupno 15 zmag Primoža Peterke na tekmah svetovnega pokala.

1968
Rodil se je Davor Šuker, s 45 goli najboljši strelec v zgodovini hrvaške nogometne reprezentance. Kariero je začel v domačem Osijeku, nato pa se je leta 1989 preselil k Dinamu. Na tujem se je najprej preizkusil leta 1991 v Sevilli. Vrhunec je bila epizoda pri madridskem Realu, kjer je leta 1997 postal španski, leto pozneje pa evropski prvak. Na svetovnem prvenstvu leta 1998 je bil s šestimi goli prvi strelec in eden ključnih mož pri tretjem mestu hrvaške reprezentance. Ob koncu kariere se je preizkusil še v Premier League (Arsenal, West Ham) in v Bundesligi (1860 München).

1986
Umrl je Alfredo Binda, legenda italijanskega kolesarstva. Binda je zaznamoval obdobje pred drugo svetovno vojno. Na Dirki po Italiji je bil petkrat skupni zmagovalec, z 41 etapnimi zmagami pa je bil vse do leta 2003, ko je ta dosežek zrušil Mario Cipollini, nedotakljiv.

1994
Ruski plavalec Aleksander Popov je v Hongkongu s časom 47,83 postavil svetovni rekord na 100 m prosto v 25-metrskih bazenih.

1997
Avstrijec Thomas Sykora je v Sestrieru zanesljivo zmagal na nočnem slalomu, ki ga je organiziral italijanski športni dnevnik Gazzetta dello Sport. Čeprav slalom ni štel za točke svetovnega pokala, je bila zasedba odlična. Drugi je bil še en Avstrijec Thomas Stangassinger, tretji pa Norvežan Tom Stiansen. Jure Košir je bil šesti, Mitja Kunc pa deveti. Od treh voženj sta v končni rezultat šteli najboljši.

2004
Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je sklenilo, da ne bo podaljšalo pogodbe z vratarjem Dejanom Peričem, ki se je nato preselil k Barceloni.

2009
Smučarska tekačica Petra Majdič je na šprinterski tekmi v Novem mestu osvojila 2. mesto. Zmagala je Italijanka Arianna Follis.

2010
Petra Majdič je novoletno turnejo začela z zmago v Oberhofu, kar je bila njena 18. zmaga v karieri.