Andreja Grašič, poročena Koblar, je dosegla prvo slovensko zmago v biatlonu. Foto: EPA
Andreja Grašič, poročena Koblar, je dosegla prvo slovensko zmago v biatlonu. Foto: EPA
Primož Peterka
Primož Peterka se je veselil zmage v Zakopanah. Foto: EPA

Tržičanka je za 2,2 sekunde prehitela Norvežanko Ann Elen Skjelbreid, obe tekmovalki sta zgrešili po en strel, tretja pa je bila druga Norvežanka Hildegunn Mikelsplass Fossen.

1994
Mitja Kunc je v veleslalomu v Crans Montani osvojil 2. mesto. Za 10 stotink sekunde ga je prehitel Norvežan Jan Einar Thorsen. Avstrijec Rainer Salzgeber, vodilni po prvi vožnji, je zasedel 3. mesto. Vsi trije prvouvrščeni so dosegli najboljše veleslalomske uvrstitve v karieri.

1998
Primož Peterka je zmagal na tekmi za svetovni pokal v Zakopanah na Poljskem. To je bila njegova deseta zmaga v karieri in prva v sezoni 1997/98. Drugi je bil Japonec Kazujoši Funaki, tretji pa Nemec Sven Hannawald.

1998
Na 20. reliju Pariz-Dakar je med motoristi slavil voznik yamahe Francoz Stephane Peterhansel. To je bila že njegova šesta zmaga na omenjenem reliju, s čimer je postal najuspešnejši udeleženec vseh časov. Med avtomobilisti je ves čas 10.245 km dolgega relija po Zahodni Afriki dominiral voznik mitsubishija Jean-Pierre Fontenay.

1999
Francoski nogometni reprezentant Thierry Henry je iz Monaca prestopil k Juventusu. Pri stari dami se je pridružil Zinedinu Zidanu in Didieru Dechampsu. Podpisal je štiriletno pogodbo. Henry se v Torinu ni najbolje znašel in je že poleti istega leta prestopil k Arsenalu.

1999
Eden najbolj zaslužnih košarkarjev za šest naslovov Chicago Bullsov v devetdesetih letih Scottie Pippen je prestopil k Houston Rocketsom.