Dejan Bodiroga je dvignil pokal za naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA
Dejan Bodiroga je dvignil pokal za naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA
Steffi Graf
Steffi Graf je leta 1996 še zadnjič zmagala na US Opnu. Foto: EPA
Ole Gunnar Solskjär
Ole Gunnar Solskjär je z glavo zabil tretji gol za Norvežane. Foto: EPA
Pete Sampras
Pete Sampras je leta 2002 zmagal na OP ZDA. Foto: EPA

17.000 gledalcev je videlo razburljivo končnico 14. SP-ja, v kateri so imeli plavi obilno pomoč grškega sodnika. Prvi strelec tekme je bil Dejan Bodiroga s 27 točkami. Predrag Stojaković jih je dosegel 26.

Bodiroga je v zadnjih dveh minutah rednega dela povsem sam z devetimi zaporednimi točkami izničil 8 točk naskoka Argentine (74:66) in vrnil "Jugo" v igro, toda napaka sodnikov v zadnjem napadu je vendarle odločila zmagovalca. Potem ko je Vlade Divac pri rezultatu 75:75 pet sekund pred koncem zgrešil oba prosta meta, se je v zadnji napad preko celega igrišča podal Hugo Sconochini. Prišel je mimo Divca in pred seboj je imel le še običajno polaganje za zmago, ko je s strani povsem iz obupa pritekel Marko Jarič in Sconochinija zbil na tla. Vprašanje je bilo - navadna osebna napaka ali nešportna, saj je Jarič dobesedno poletel v telo Argentinca. Očitno sodnika nista imela dovolj poguma, da bi pred 10.000 navijači ZR Jugoslavije sekundo pred koncem dosodila dva prosta meta. Krivica je povsem iztirila "Gavče", ki so se v podaljšku še vedno ukvarjali s sodnikoma in tako Jugoslovanom prepustili zmago.

1993
Džunšja Vang je na kitajskem državnem prvenstvu v Pekingu postavila neverjeten svetovni rekord na 10.000 m (29:31,78). S to znamko je za skoraj 42 sekund popravila čas Norvežanke Ingrid Kristiansen (30:13,80), ki ga je ta postavila 5. julija 1986 v Oslu.

1996
Steffi Graf je v finalu OP ZDA s 7:5 in 6:4 premagala Monico Seles. Nemka je v prvem nizu že v tretji igri odvzela servis Američanki. Seleseva je uspela izenačiti na 5:5, a je takoj znova izgubila servis, Grafova pa je prednost znala zadržati. V drugem nizu je Grafovi uspelo dobiti prvi servis nasprotnice in prednost je zadržala do konca.

1999
Slovenska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v skupini 2 izgubila proti Norveški s 4:0. V 16. minuti je po kotu Skammelsruda Rudi Istenič nespretno poslal žogo v mrežo Marka Simeunoviča, samo dve minuti zatem je Berg preskočil slovensko obrambo, z glavo podal do Steffena Iversena, ki je povišal na 2:0. V 30. minuti je po avtu Tore Andre Flo zadel prečko, odbito žogo pa je v mrežo potisnil Ole Gunnar Solskjär. Po izključitvi Isteniča v 55. minuti je bila usoda varovancev Srečka Katanca zapečatena. Končni izid je postavil Leonhardsen v 68. minuti.

2002
Pete Sampras je v finalu odprtega teniškega prvenstva ZDA s 6:3, 6:4, 5:7 in 6:4 premagal Andreja Agassija in osvojil že 14. turnir za grand slam v karieri. To je bil njegov zadnji dvoboj v karieri. Leta 2000 je Sampras v finalu klonil proti Rusu Maratu Safinu, leta 2001 pa proti Avstralcu Lleytonu Hewittu, na igriščih v Flushing Meadowsu pa se je pred tem veselil leta 1990, 1993, 1995 in 1996. Pred 23.700 gledalci na razprodanem stadionu Arthurha Asha sta se veterana pomerila že 34-ič, 20. zmago je slavil Sampras, ki je dobil vsa tri medsebojna finala v New Yorku. Ljubitelji tenisa so bili priča vrhunskemu dvoboju klasičnega servis-volej igralca na eni in igralca osnovne črte na drugi strani. Sampras je izkoristil prvo možnost za odvzem servisa in povedel s 5:3. Agassi si je priigral priložnost, da povrne izgubljeno, a je Pete odgovoril je z asom na drugi servis. Tudi drugi niz se je odvil na podoben način. Agassi še naprej ni bil kos servisom i Samprasa, ki je štiri igre na svoj servis dobil brez izgubljene točke. Agassijeva vztrajna in borbena igra z zadnje črte je bila nagrajena z zmago v tretjem nizu. V četrtem nizu je sicer pritiskal naprej, a se je Sampras izvlekel in v deveti igri Agassiju odvzel servis.

2003
Slovenska košarkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu na Švedskem v dvoboju za četrtfinale z 78:76 izgubila proti Izraelu in spet neslavno končala EP. Slovenija se je v 35. minuti je izenačila na 66:66, minuto pozneje pa povedla s 70:66, toda razlike ni znala zadržati in prišlo je do dramatične končnice. 51 sekund do konca je Boris Gorenc zadel drugi prosti met za 75:73, Saffar je nato zadel trojko za vodstvo Izraela s 76:75. Ivica Jurkovič je zgrešil en prosti met, vse upe Slovenije pa je pokopal Tal Burstein z metom iz skoka dve sekundi pred koncem. Neuspel zadnji poskus Simona Petrova s sredine igrišča je bil znak za zasluženo slavje Izraela in hiter odhod poklapanih slovenskih igralcev s parketa.

2004
Slovenski nogometaši so v Glasgowu s Škoti v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2006 igrali 0:0.