Robert Kranjec je leta 2002 prvič stal na zmagovalnem odru. Foto: EPA
Robert Kranjec je leta 2002 prvič stal na zmagovalnem odru. Foto: EPA
Aleksander Knavs
Aleksander Knavs je eden redkih Slovencev, ki je igral v nemški Bundesligi. Foto: RTV SLO

Zmagal je Nemec Martin Schmitt, kar je bila njegova prva zmaga sezone, a hkrati zadnja v karieri. Skupaj jih je zbral 27. Drugo mesto je osvojil Poljak Adam Malysz.

1972
Rodil se je kajakaš Andraž Vehovar. Na olimpijskih igrah v Atlanti je 28. julija 1996 na reki Ocoee osvojil srebrno medaljo, kar mu je istega leta prineslo tudi naziv najboljšega športnika Slovenije. Prve uspehe je Vehovar, ki je odraščal v bližini tacenske umetne proge, dosegel s tretjima mestoma na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 1988 in 1990. Med najlepše spomine sodi zmaga na tekmi za svetovni pokal leta 1995 v Tacnu. Ima tudi srebro z ekipne tekme na svetovnem prvenstvu v Seu d'Ugellu.

1994
Anglež Linford Christie je na dvoranskem atletskem mitingu v Karlsruheju dosegel nov evropski dvoranski rekord v teku na 60 m. Razdaljo je pretekel v času 6,49 in tako za dve stotinki sekunde popravil svojo prejšnjo najboljšo znamko.

2001
Branilec slovenske nogometne reprezentance Aleksander Knavs je podpisal triletno pogodbo s Kaiserslauternom. 25-letni Knavs je tako zapustil Tirol iz Innsbrucka in se preizkusil v Bundesligi, kjer je nato igral še za Bochum. Kaiserslautern je moral Avstrijcem plačati 2,5 milijona mark odškodnine.

2003
V 83. letu starosti je umrl nekdanji selektor francoske nogometne reprezentance Albert Batteux, ki je trikolore leta 1958 popeljal do polfinala svetovnega prvenstva.