Olimpija je leta 2003 igrala proti evropskemu velikanu. Foto: EPA
Olimpija je leta 2003 igrala proti evropskemu velikanu. Foto: EPA
Pernilla Wiberg
Pernilla Wiberg je prevladovala v svetovnem pokalu sredi devetdesetih let. Foto: EPA
David Trezeguet
Finalni obračun v Rotterdamu leta 2000 je odločil David Trezeguet. Foto: EPA
Jelena Dementijeva
Jeleni Dementijevi manjka le še zmaga na turnirju za grand slam. Foto: EPA

3:0 in izpadla s tega tekmovanja.

Pred nekaj več kot 40.000 gledalci so na Anfieldu zadeli Anthony Le Tallec (30.), Emile Heskey (36.) in Harry Kewell (47.). Junak je bil vratar Borut Mavrič, ki je spravljal gostitelje v obup. Tudi El Hadjiju Dioufu je obranil strel z bele točke. Prva tekma se je končala 1:1.

1968
Američan Al Oerter je v metu diska na olimpijskih igrah v Mexico Cityju osvojil svojo četrto zaporedno zlato medaljo. Postavil je tudi nov olimpijskih rekord (64,78 m).

1970
Rodila se je švedska alpska smučarka Pernilla Wiberg. Na olimpijskih igrah si je prismučala dve zlati medalji, štirikrat je postala tudi svetovna prvakinja. V svetovnem pokalu je nanizala 24 zmag v petih disciplinah, veliki kristalni globus za skupno zmago pa je prejela v sezoni 1996/97. Kariero je zaključila leta 2002.

1977
Rodil se je francoski nogometaš David Trezeguet. Od leta 1995 do 2000 je igral za Monaco, potem pa je prestopil k Juventusu. S torinsko ekipo je osvojil tri naslove italijanskega prvaka. Bil je član francoske reprezentance, ki je leta 1998 postala svetovni prvak. Leta 2000 je v finalu evropskega prvenstva v Rotterdamu dosegel zlati gol v podaljšku in zagotovil Franciji zmago nad Italijo (2:1).

1981
Rodila se je ruska teniška igralka Jelena Dementijeva. Dvakrat je igrala v finalu turnirja za grand slam, in sicer leta 2004 v Parizu in New Yorku. Na olimpijskih igrah v Sydneyju je osvojila srebrno medaljo, v Pekingu 2008 pa je ta uspeh nadgradila z naslovom olimpijske zmagovalke.

1989
Najboljši hokejist vseh časov Wayne Gretzky je na lestvici najboljših strelcev Lige NHL prehitel Gordia Howea.

1991
Ustanovljen je bil Olimpijski komite Slovenije, potem ko so v Ljubljani slovesno podpisali slovensko olimpijsko listino.

2000
Latvijski kolesar Romans Vainsteins je v Plouayju osvojil zlato medaljo v cestni dirki in svoji državi priboril doslej edini naslov. Postal je tudi prvi profesionalec iz "vzhodnega bloka", ki mu je uspel ta podvig. Drugi je bil Poljak Zbigniew Spruch, medtem ko se je moral Španec Oscar Freire (trenutno ima že tri naslove prvakov) zadovoljiti "le" z bronom. 267 km dolgo dirko je Gorazd Štangelj končal na 13. mestu.