Alberto Angulo je ob sireni pokopal Olimpijo. Foto: EPA
Alberto Angulo je ob sireni pokopal Olimpijo. Foto: EPA
Rudi Hiti
Rudi Hiti - legenda slovenskega hokeja. Foto: MMC RTV SLO
Edvard Kokšarov in Tone Turnšek
Edo Kokšarov je bil motor celjskega moštva. Ko se je lani maja poslovil, so mu v klubu pripravili slovesnost. Foto: Slavko Kolar

Dobri dve minuti pred koncem je Slavko Kotnik zadel oba prosta meta in Unionu Olimpiji prinesel prvo vodstvo na tekmi (70:71). Gostitelji so minuto in 10 sekund pred koncem povedli s 74:71, Marko Milič (16 točk) je izenačil s trojko in Ljubljančani so imeli točno 30 sekund za zadnji napad. Žogo so izgubili, ta je prišla do Alberta Angula (13 točk), ki jo je popeljal čez celo igrišče in ob zvoku sirene odločil tekmo.

1946
Na Jesenicah se je rodil nekdanji hokejist in hokejski trener Rudi Hiti. Kariero je začel na Jesenicah in se leta 1968 preselil k Olimpiji. Poseben pečat je pustil tudi v Italiji (Alleghe, Como, Fiemme in Bolzano). V Bolzanu je trikrat postal italijanski prvak, njegovo številko 13 pa so upokojili. Leta 1970 se je preizkusil tudi v Ligi NHL, na pripravljalni tekmi je zaigral za Chicago Blackhawkse. Za reprezentanco Jugoslavije je zbral 177 nastopov in dosegel 84 zadetkov. V svoji zadnji sezoni 1985/86 je pri 40 letih osvojil svoj skupno sedmi državni naslov. Hiti je bil tudi selektor slovenske reprezentance in trener na Bledu.

1947
Rodil se je Aleksander Tkačev, telovadec Sovjetske zveze, ki je na olimpijskih igrah v Moskvi leta 1980 osvojil zlato medaljo na drogu. Po njem se imenuje tudi gimnastični element.

1972
Rodil se je rodil Luis Figo, evropski nogometaš leta 2000 in leto kasneje še Fifin igralec leta. Trenutno igra pri Interju. Portugalec je bil leta 2000 zaradi prestopa iz Barcelone v madridski Real (za rekordnih 56 milijonov dolarjev) v središču pozornosti. Navijači Barce mu "škandala" niso nikoli oprostili. Ker je v kraljevem klubu ob množici zvezdnikov dobival vedno manj priložnosti, se je avgusta 2006 preselil k milanskemu Interju. Kariero je končal 31. maja 2009.

1975
Rodil se je rokometaš Edvard Kokšarov. Ruski bombarder s krila je bil kapetan in eden najboljših igralcev Celja Pivovarne Laško. Kokšarov je poleg Sergeja Rutenke in vratarja Dejana Perića najzaslužnejši, da so pivovarji v sezoni 2003/04 postali evropski prvaki.

2004
Angleška nogometna zveza je Romuna Adriana Mutuja kaznovala s sedmimi meseci neigranja zaradi uporabe nedovoljenih poživil (kokaina).

2006
Rokometaši Gold Cluba so v Ligi prvakov v gosteh proti Barceloni izgubili kar z 38:21.