Mile Ačimovič in Sebastijan Cimerotič po prvem zadetku Slovenije na svetovnih prvenstvih. Drugega je proti Paragvaju dosegel Ačimovič. Foto: EPA
Mile Ačimovič in Sebastijan Cimerotič po prvem zadetku Slovenije na svetovnih prvenstvih. Drugega je proti Paragvaju dosegel Ačimovič. Foto: EPA
Martin Hvastija
Martin Hvastija je bil leta 1999 na Giru kar četrti v vožnji na čas. Foto: EPA

V Gvangdžuju sta Španiji vodstvo z 2:0 zagotovila Raul in Valeron. Cimerotičev gol v 82. minuti je vlil upanje za presenečenje, vendar je pet minut kasneje Fernando Hierro z enajstmetrovke odpravil dvome o zmagovalcu. Za Slovenijo so igrali Simeunovič, Milinovič, Galič, Knavs, Novak (76./Gajser), Čeh, Osterc (56./Cimerotič), Zahovič (62./ Ačimovič), Pavlin, Rudonja in Karič.

1904
Rodil se je plavalec in filmski igralec Johnny Weissmüller, znan po vlogi Tarzana. Na olimpijskih igrah je osvojil pet zlatih medalj in bil prvi, ki je 100 metrov preplaval pod minuto. Umrl je 20. januarja 1984.

1969
V prometni nesreči blizu Sarajeva je umrl Radivoj Korać. V 60-ih letih je bil med najboljšimi jugoslovanskimi košarkarji, z reprezentanco pa je osvojil številne medalje na največjih tekmovanjih. Da ima res zlato levico, je dokazal velikokrat, predvsem pa leta 1964, ko je švedskemu klubu Alvik nasul 99 točk. Po Radivoju Koraću se je imenoval eden od košarskih evropskih pokalov.

1978
Umrl je Santiago Bernabeu, ikona madridskega Reala. V kraljevem klubu je igral, bil trener in predsednik. Po njem se še vedno imenuje štadion, na katerem je bilo nekoč prostora za 95.000 gledalcev.

1994
Kolesarska Dirka po Italiji je zavila v Slovenijo. Cilj 12. etape je bil v Kranju, zmagal pa je Italijan Andrea Ferrigato. Valter Bonča je prišel v cilj v glavnini in zasedel 13. mesto. Dve mesti za njim je bil Španec Miguel Indurain.

1996
V finalni tekmi evropskega rokometnega prvenstva je Rusija premagala Španijo s 23:22 (13:9). Za zmagovalce je Talant Dušebajev dosegel sedem golov.

1999
Martin Hvastija je na Dirki po Italiji v vožnji na čas zasedel 4. mesto, kar je njegov največji uspeh na tritedenskih dirkah. Najhitrejši je bil Ukrajinec Sergej Gončar, drugo mesto pa je osvojil Italijan Paolo Savoldelli. Roza majico vodilnega v skupni razvrstitvi je obdržal Italijan Marko Pantani.