Francoski napadalec Nicolas Anelka je po številnih zapletih avgusta leta 1999 postal član Reala. Foto: EPA
Francoski napadalec Nicolas Anelka je po številnih zapletih avgusta leta 1999 postal član Reala. Foto: EPA
Goran Jagodnik
Goran Jagodnik ni mogel preprečiti poraza svojega moštva. Foto: EPA

Nicolas Anelka je zadel že v 4. minuti, Jens Jeremies pa je nesrečno zatresel svojo mrežo v 33. minuti. Na povratni tekmi je bilo 2:1 za Bayern. Real je v velikem finalu igral z Valencio in osmič postal evropski prvak.

1921
Rodil se je ameriški boksar Sugar Ray Robinson. Poleg naslova svetovnega prvaka v veltrski kategoriji je osvojil tudi naslov v srednji kategoriji, in sicer petkrat. Umrl je 12. aprila leta 1989. Za nekatere je celo večji boksar od Muhammeda Alija.

1942
V Pragi se je rodila češkoslovaška telovadka Vera Časlavska, ki je na olimpijskih igrah osvojila enajst medalj, od tega sedem zlatih - v Tokiu leta 1964 tri, v Mexico Cityju pa štiri. Na velikih tekmovanjih je pobrala 35 medalj (22 zlatih).

1966
Peter Shilton je prvič branil v moštvu Leicester Cityja. Sloviti nogometaš je pozneje postal nepogrešljiva številka ena v angleški reprezentanci.

1972
Tottenham je postal prvi zmagovalec pokala evropske nogometne zveze. V vsebritanskem finalu je premagal Wolves. Prva tekma se je končala z 2:1, povratna z 1:1. Tottenham je v Pokalu Uefa zmagal še leta 1984.

1995
Košarkarji Smelta Olimpije so na tretjem srečanju finala proti Kovinotehni Savinjski Polzeli zmagali s 77:62 (36:31) in tako osvojili četrti zaporedni naslov slovenskih prvakov. Najboljši strelec zadnje tekme je bil s 17 točkami Dušan Hauptman. Goran Jagodnik: 15 točk za Polzelo.

1999
Šesta kolesarska dirka po Sloveniji se je začela z zmago Boštjana Mervarja, ki je bil najhitrejši v prologu. Mervar je na najpomembnejši domači dirki sezone pobral največ šprinterskih zmag.